Szombathelyi Haladás


Négy játékos érkezett


2020.01.10. 15:50
Pum András

Schimmer Szabolcs, Devecseri Szilárd, Rácz Ferenc és Verpecz István is aláírta kontrakusát.

Négy játékossal bővült a 18. helyen álló Haladás kerete. A profi pályafutását a Haladásba töltő Schimmer Szabolcs szerződése tavaly június 30-án lejárt, mivel a vezetők nem hosszabbították meg kontrakusát, ősszel az NB III-as Sárvárban szerepelt. A 34 éves futballista most visszatért a Rohonci útra. Korábban beszámoltunk róla – és lapunknak nyilatkozott is –, hogy a ZTE-től érkező belső védő, Devecseri Szilárd is a Haladásban folytatja pályafutását. Csakúgy mint a szintén Haladás-nevelés, Rácz Ferenc. A támadó középpályás ősszel már a zöld-fehérekkel edzett, de akkor adminisztratív okok miatt nem lehetett leigazolni. Pénteken Rácz is aláírta kontraktusát. A 28 éves futballista 2011-ben távozott Szombathelyről, utána futballozott Ajkán, a Kozármislenyben, az MTK-ban, Pécsett, Mezőkövesden, Győrött, Balmazújvárosban, Kisvárdán. Legutóbb, tavaly nyárig ismét Kozármislenyben szerepelt. Az NB I-ben összesen 65 bajnokin hét gólt szerzett, kétszer az Európa-liga selejtezőjében is pályára lépett.

Schimmer fél plusz egy, a többiek fél plusz két évre szóló szerződést írtak alá.
 

A 32 éves kapus, Verpecz István Encsen nevelkedett, aztán Diósgyőrben védett, majd 2007-ben Debrecenbe szerződött. A Lokival remekül szerepelt, három bajnoki címet és négy Magyar Kupát is nyert. A Bajnokok Ligája-selejtezőjében kétszer, az Európa-liga selejtezőjében nyolcszor, az Európa-ligában kétszer állt a kapuban. Aztán 2017-ben Paksra igazolt, majd egy évet kölcsönben Balmazújvárosban védett – majd visszatért a Tolna megyeiekhez. Az atomvárosiaktól tavaly nyáron távozott, utána a későb csődbe ment Balmazújvárosba szertődött. A 193 centiméter kapus 99 NB I-es meccsen védett pályafutása során.

             Balról: Verpecz István, Schimmer Szabolcs, Rácz Ferenc, Devecseri Szilárd

– Amikor nyáron elköszöntem, úgy nyilatkoztam, nekem a Haladás az életem, ha szükség van rám, jövök – mondta Schimmer Szabolcs. – Azóta sem szakadtam el a csapattól, tartottam a kapcsolatot a fiúkkal, ha tehettem, itt voltam a meccseken is. Amikor pedig télen szóltak, hogy szükség van rám, egy percig sem haboztam. Ezúton is szeretném megköszönni a sárváriaknak, hogy ősszel náluk futballozhattam. Egyetlen edzést sem hagytam ki a Rába-partján, valamennyi meccset végigjátszottam. Ami a Halit illeti, a társak jól fogadtak, könnyű volt visszailleszkedni. Egyetlen cél lebeg a szemem előtt, hogy bent kell maradnunk az NB II-ben. Becsületesen készülünk, Mátyus János kemény edzéseket tart és mentálisan is próbálja a feldobni a csapatot. Nekem pedig példát kell mutatnom a többiek számára.

Rövidesen interjút olvashatnak Verpecz Istvánnal és Rácz Ferenccel is. 
 

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink