Szombathelyi Haladás


A helyzetkihasználás döntött


2019.12.15. 13:00
haladas.hu

A labdarúgó NB II. idei utolsó fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-0-ra kikapott Siófokon.

BFC Siófok–Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0). – Siófok, 400 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Zám.
Siófok: Molnár – Lorentz, JAGODICS B., Réti, Horváth A. – Kiss B., SZAKÁLY D., Bora (Csibra, 66.), Tajthy (Zamostny, 84.) – BENCZE Magasföldi (Balogh B., 78.). Edző:Gál István.
Szombathelyi Haladás: Gyurján – TÓTH D., Jagodics, Jancsó, Németh Milán – Holdampf, SZEKÉR – MEDGYES, Nyári (Tóth-Gábor, 61.), Gaál (Tóth Milán, 82.) – Szalay (Doktorics, 78.). Megbízott edző: Desits Szilárd.
Gólszerzők: Jagodics B. (26.), Bencze (67.).
Sárga lap: HorváthA. (5.), Kiss B. (45.), Bora (55.), Réti (62.).

Desits Szilárd egy helyen változtatott az előzetesen megadott összeállításon, Tóth-Gábor Kristóf helyett Nyári Patrik került a kezdőbe, valamint Novák Csanád és Szalay Szabolcs közül végül utóbbinak szavazott bizalmat a támadósorban. Ideális körülmények között, jó pályán az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt el, egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni és helyzetek sem alakultak ki. Az első lehetőség Medgyes előtt adódott, a támadó 16 méterről alig lőtt a jobb kapufa mellé. A 20. percben Szakály beadását Jagodics Márk két gólra éhes somogyi támadó elöl vágta ki. A hazaiak átvették az irányítást, és fölényük a 26. percben góllá érett. Egy bal oldali beívelést a vendégvédők röviden fejeltek ki, a labda ide-oda pattogott a tizenhatoson belül, végül a szombathelyi nevelésű Jagodics Bence elé került, a védő 14 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). A 37. percben egy vasi kontra végén Gaál húzott el a bal szélen, éles szögből leadott lövését védte a siófoki kapus, Molnár. Az első félidőben inkább a hazaiak domináltak, a vendégek elsősorban kontrákkal kísérleteztek.
Szünet után egy jóval dinamikusabb, agresszívabb Haladás lépett pályára. Az 50. percben Tóth Dávid jobb oldali beadását Medgyes öt méterről a jobb kapufa mellé fejelte. A szombathelyiek irányították a játékot – mégis ők kaptak gólt. A 67. percben Jagodics Márk két ember között akarta kihozni a labdát, ám Bencze szerelte, majd 13 méterről a jobb sarokba helyezett (2-0). A vasiak nem adták fel, változatlanul a hazai térfélen folyt a játék,  szinte folyamatosan,  támadtak és rengeteg helyzetet elpuskáztak. De ahogy mondani szokták: ha reggelig játszottak volna, sem rúgtak volna gólt. A meccs utolsó momentumaként 85. percben Doktorics 18 méteres lövése zúgott el a jobb felső sarok mellett.
Alacsony színvonalú mérkőzésen csak a jobb helyzetkihasználás döntött a rutinosabb Siófok javára. A Haladás tehát a 18., kiesőhelyen várja a február 2-i folytatást. A zöld-fehér szurkolók csak reménykedhetnek abban, hogy a klub anyagi helyzete rendeződik – és valóban lesz folytatás.
Desits Szilárd: – Tudom, hogy nevetségesen hangzik, de játékban és a helyzetek számában is ellenfelünk fölé nőttünk – de a gólokat ők szerezték.
További eredmények: Szolnok–Budafok 0-1, Vác–Csákvár 0-2, Budaörs–MTK 1-2, Dorog–Nyíregyháza 0-3, Soroksár–Vasas 5-3, Békéscsaba–Kazincbarcika 0-1.
 

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink