Szombathelyi Haladás


Előbbre a tabellán


2019.11.13. 15:40
Pum András

Desits Szilárd, az NB II. 18. helyén álló Haladás megbízott edzője szerint csapatában sokkal több van, mint amit idáig nyújtott.

A korábbi vezetőedzőt, Supka Attilát október 29-én, a Nyíregyháza ellen hazai pályán 3-1-re elveszített mérkőzést követő kedden menesztették a Szombathelyi Haladás tulajdonosai. A szakmai munkát – megbízott edzőként – azóta a korábbi másodedző, Desits Szilárd vezeti. Az Illés Akadémián is dolgozó tréner irányításával azóta a szombathelyiek először Magyar Kupa-meccsen 2-0-ra nyertek Győr-Ménfőcsanakon, aztán bajnokin, érdekes körülmények között – fogalmazzunk úgy, lejtett a pálya a hazaiak javára – 3-0-ra kikaptak az éllovas MTK otthonában. Ezt követően 3-0-ra verték az utolsó Vácot, majd legutóbb 1-0-ra alulmaradtak a második, feljutó helyen álló Budafok vendégeként.

– A papíron kötelezőnek mondott, de egyébként korántsem könnyű meccseket, a győr-ménfőcsanaki Magyar Kupa-mérkőzést és a Vác elleni hazai bajnokit megnyertük – mondta Desits Szilárd, a Haladás megbízott edzője. – A két esélyesebb együttes ellen pont nélkül maradtunk. Az MTK-nál nem nyerhettünk...A budafoki meccsben viszont több volt, szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, ám hogy kikaptunk, betudható annak, hogy 11 nap alatt négy mérkőzést vívtunk – valamint a fizikai állapotunknak. Pozitívum, hogy maximálisan elégedett lehetek a csapat hozzáállásával, arculatával, azzal, hogy egységesek vagyunk és a játékstílusunk is javul. Tisztában vagyok vele, profi futballról van szó, így eredmények kellenek. A támadójáték minőségén javítanunk kell, racionálisabb, agresszívabb futballra van szükségünk elöl. Sok tehetséges fiatal van a keretünkben, de – Kiss Bence kivételével – rutintalanságuk miatt korai lenne olyan teljesítményt elvárni tőlük, amelyre most szüksége lenne a csapatnak.

         Desits Szilárd nehéz helyzetben vette át a Haladás irányítását

– Ez a hét a feltöltődésről szól, hiszen ahogy említettem, 11 nap alatt négy meccset vívtunk – folytatta Desits. – A héten négy edzésünk van, aztán tíz napunk lesz felkészülni az előttünk álló időszakra, ami megintcsak nem ígérkezik könnyűnek – két és fél hét alatt négy bajnoki és egy kupamérkőzés vár ránk. Meggyőződésem, ebben a csapatban sokkal több van, mint amit eddig nyújtott. Annak ellenére, hogy az idén még topcsapatokkal és a kiesés ellen küzdő együttesekkel csapunk össze, egy célunk lehet: a téli szünetre elkerülni a kiesőhelyekről.

A szombathelyiek a válogatott mérkőzések miatt hétvé gén nem lépnek pályára, jövő vasárnap folytatódik az NB II. – a Haladás akkor szabadnapos lesz. A folytatásban a zöld-fehérekre kemény sorozat vár. November 27-én, a 11. fordulóból elmaradt meccsre, a kiesés ellen küzdő Tiszakécske otthonába (kezdés: 13.00) utaznak. December 1-jén (13.00) a feljutásra pályázó Győr vendégei lesznek, 4-én (18.00) Magyar Kupa-mérkőzésen a Budafokot fogadják. Majd 8-án (17.00) a jelenlegi negyedik Gyirmót érkezik Szombathelyre, az évet 15-én (13.00) az ötödik Siófokon vendégeként zárják a szombathelyiek.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink