Szombathelyi Haladás


Vereség a Nyíregyháza ellen


2019.10.27. 16:50
Pum András

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában vasárnap17 órakor csapatunk a Nyíregyháza Spartacust fogadta.

Szombathelyi Haladás-Nyíregyháza Spartacus FC 1-3 (0-1)

Szombathely, játékvezető: Görög

Haladás: Gyurján – Tóth M., Jagodics, Jancsó, Németh Milán – Holdampf, Szekér - Tóth-Gábor, Németh Márió, Gaáál – Novák.

Nyíregyháza: Jova – Svedyuk, Fodor F., Végső, Hornyák – Pejovic, Talabér, Kovács N. – Szinanovics, Tóth B., Szekszárdi.

A Haladásban a sérültek listájára Rózsa Dániel, Bosnjak Predrag és Tóth Dávid mellé Yuriy Habovda is feliratkozott. Az ukrán védő combizomhúzódást szenvedett. Bekerült a kezdőbe Szekér Ádám és Tóth-Gábor Kristóf is.

A meccs előtt a közelmúltban a 75. születésnapját ünneplő Iszak Sándort köszöntötte a Haladás Öregfiúk csapata nevében Sebestyén Péter, Halmosi Zoltán és Király Ferenc, klubunk nevében pedig Tóth Miklós ügyvezető igazgató és Vörös Csaba technikai vezető.

A Haladás ezúttal tiszta feketében futballozik, a Nyíregyháza pedig talpig fehérben.

Nem kezdődött jól a meccs a Haladás számára, a hatodik percben egy jobb oldali beadás után az ötös bal sarkánál álló Hornyák a rövid, jobb sarokba lőtt (0-1). A hazaiak nem estek össze a korai találattól, próbálkoztak ugyan, de meglehetősen lassan, körülményesen és sok hibával futballoztak. A vendégek visszaálltak és gyors, olykor veszélyes kontrákkal kísérleteztek. A hazaiak nem igazán tudtak mit kezdeni a fegyelmezetten védekező nyíregyháziakkal. A játék a nyíregyházi térfélen folyt, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Novákék. A 41. percben egy szép akció után Szekér 18 méteres lövését tolta a léc fölé Jova, aztán Jancsó elöl mentettek az ötösön.Vége az első félidőnek.

Szünet után Gaál tűnt el érdekes körülmények között a tizenhatoson belül, de a bíró továbbot intett. Aztán a 61. percben egy kontra után Hornyák iramodott meg a jobb szélen és nyolc méterről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda a jobb kapufáról vágódott a másik sarokba (0-2). A kétgólos hátrányban Supka Attila próbált változtatni csapata játékán, Medgyest és Kiss Bencét is pályára küldte. 1730 hivatalos nézőszám. A meglehetősen halványan futballozó vasiak vezettek néhány veszélyes támadást, de ekkor már szerencséjük sem volt. A vendégek viszont a kinyíló hazai védelem mellett kényük-kedvük szerint kontráztak. A 77. percben Németh Márió megsérült, s mivel a hazaiaknak már nem volt több cseréjük, tíz emberrel folytatták. A 85. percben Gaál beadását Holdampf lőtte hét méterről a hálóba (1-2). Aztán Gaál léc alá tartó lövését fogta Jova. Majd a 90. percben egy kontrát Kártik zárt le góllal: 1-3.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink