Szombathelyi Haladás


Patinás klubok párharca


2019.10.18. 22:50
Pum András

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Vasas FC vendége lesz.

Az angyalföldiek meglehetősen hektikusan szerepelnek a bajnokságban, győzelmek és vereségek váltogatják egymást. A legutóbbi négy fordulóban Győrött kikaptak 2-0-ra, aztán Nyíregyházán ugyanilyen arányban győztek, majd az MTK 4-1-re verte őket saját pályájukon, legutóbb pedig 4-0-ra nyert Szanyó Károly csapata Vácott. A 14 ponttal a nyolcadik helyen álló Vasas keretében több NB I-es múlttal rendelkező futballistát is találunk. Ivan Rados, Szivacski Donát, Tóth Bence, Birtalan Botond, Szatmári Lóránd, Balajti Ádám mellett az elnyűhetetlen veterán gólvágó, Tor­ghelle Sándor is a piros-kékeket erősíti.

A Haladás az elmúlt fordulóban, a Kazincbarcika (1-0) ellen megszerezte első idegenbeli győzelmét. A siker mellett biztató volt, hogy játékban és mentalitásban is előbbre lépett a zöld-fehér csapat. A vasiak hat vendégként lejátszott meccsük közül mindössze egyet – Csákvár (1-3) – veszítettek el. Ahhoz, hogy a 12. helyről a középmezőny elejére ugorjanak, pontot, de inkább ismét pontokat kell szerezniük.

– Tartalmasan telt a válogatott mérkőzések miatti kéthetes szünet, az első héten hasznos edzőmeccset vívtunk Ausztriában – mondta Supka Attila, a Haladás vezetőedzője. – Mondtam is a játékosoknak, az ott mutatott játékra lehet építeni a jövőben is. A mostani hét már a Vasas-meccs jegyében telt, feltérképeztük ellenfelünket, tudjuk, mik az erősségei és hol sebezhető. Sok rutinos futballistája van, akik képesek egy-egy meccset eldönteni. Elöl különösen veszélyesek, Szatmárira, Balajtira, Bertalanra nagyon oda kell figyelnünk – az ő semlegesítésük kulcsfontosságú lehet. Abban biztos vagyok, hogy meglesznek a lehetőségeink – ezeket ki kell használnunk. Fontos továbbá, hogy megfelelő hozzáállással és akarattal futballozzunk, csak így lehetünk eredményesek. Tóth Dávid és Bosnjak Predrag sérült.

A próbajátékon ­szereplő belső védővel, Tar Zsolttal elégedett volt a szakmai stáb. Amennyiben a klub és a játékos megegyezik, a legutóbb Győrben futballozó játékos aláír Szombathelyre.

 

További hírek

Megtekintés
Egységben az erő

Séllei Árpád, Mátyus János, Felipe Matos, Verpecz István, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd és Farkas Balázs nyilatkozata a péntek délelőtti sajtótájékoztatón.
0 0 0 2020.06.05. 14:00
Megtekintés
Mátyus János marad a Haladás vezetőedzője

Négy lejáró szerződésű játékosával, Mátyus János vezetőedzővel és segítőjével, Felipe Matos-szal is szerződést hosszabbított az NB II. 17. helyén végzett Szombathelyi Haladás.
0 0 0 2020.06.05. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink