Szombathelyi Haladás


Első és második hely Ausztriából


2019.06.20. 11:40
haladas.hu

A Lurkó UFC U9-es csapata második, míg az U10-es első helyen végzett egy rangos nemzetközi ausztriai labdarúgótornán.

Összesen 22 – osztrák, magyar, szlovén, román – gárda indult a gabersdorfi viadalon, megyénket a Vargovics Zsolt, Lengyel Miklós vezette Lurkó U9-es együttes képviselte. A vasiak a csoportmeccsek során három győzelem – Gabersdorf 4-0, Malecnik 3-2, Stadlau II. 3-1 – mellett egy-egy döntetlent és vereséget (Cluj 0-0, Juniors Ober­österreich 0-1) gyűjtöttek be, így csoportgyőztesként jutottak a 16 közé. Az egyenes kieséses szakaszban a nyolcaddöntőben a Stadlau I. gárdáját 1-0-ra, a negyeddöntőben az Ajkát 3-1-re, az elődöntőben a Juniors Oberösterreich csapatát 3-2-re verték. A fináléban a szlovén Slovenska Bistricától azonban 2-0-ra kikaptak, tehát ezüstérmet szereztek.

A csapat tagjai: Szalay Bendegúz, Reiber Marcell, Rajtosics Hunor, Molnár Barnabás, Mihók Martin, Vincze Dániel, Polgár Ádám, Takács Dominik, Széplaki Sára, Németh Ádám, Módly Samu. Edzők: Vargovics Zsolt, Lengyel Miklós.

Az U10-esek mezőnyében szintén 22 együttes indult, olyan csapatok is, mint például az olasz Fiorentina, az osztrák Sturm Graz, aztán a Ferencvárosi TC, de érkeztek bosnyák, szlovén és horvát gárdák is. A Catalin Azoitei, Varga Roland edzőpáros vezette szombathelyi Lurkó-Illés Akadémia négy csoportmeccséből hármat – Lenart 2-0, Wolfsberger 2-0, Justitz 2-0 – magabiztosan megnyert, míg a házigazda Gabersdorffal gól nélküli döntetlent játszott – így első helyen jutott a 16-ba. A nyolc közé jutásért a Nagykanizsát 3-0-ra, a négy közé kerülésért a Kapfenberget 2-0-ra verték a vasiak. Az elődöntőben az FTC-vel 1-1-re végeztek, büntetőkkel 6-5-re a szombathelyiek nyertek. A fináléban a szlovén NK Mlade Nade csapatával csaptak össze, a rendes játékidőben nem született gól, büntetőkkel 3-2-re a vasiak felé billent a mérleg nyelve, akik így megnyerték a nívós tornát.

Állnak, balról: Papp Máté, Hányi Dávid,Szalai-Horváth Alex, Azoitei Catalin edző. Térdelnek: Laczó Bálint, Nyári Olivér, Hideg Botond, Horváth Valentin, Vert Zsolt. Fotó: Horváth Péter

További hírek

Megtekintés
Fotókon a Gyirmót elleni bajnoki

Képeken a vasárnap esti Merkantil Bank Liga-mérkőzés.
0 28 0 2019.12.08. 21:00
Megtekintés
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Így látta a mérkőzést Desits Szilárd

A Szombathelyi Haladás megbízott edzője értékelte a Gyirmót FC Győr (0-1) elleni bajnokit.
1 0 0 2019.12.08. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink