Szombathelyi Haladás


Győzelemre fel!


2019.03.29. 20:05
Pum András

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Puskás Akadémiát fogadja.

A Horváth Ferenc irányította szombathelyiek utolsó három bajnokijuk közül kettőt – Honvéd idegenben 3-1, Újpest, otthon 3-2 – megnyerték, legutóbb a bajnokesélyes Ferencváros vendégeként is helytálltak, ám 2-0-ra kikaptak. Hátrányuk 11 pont a még bentmaradást jelentő tizedik helyen tanyázó Diósgyőrtől. Az elkövetkező két forduló sok mindenre választ adhat. Amennyiben szombaton a vasiak legyőzik a Puskás Akadémiát, a diósgyőriek pedig kikapnak az MTK otthonában, majd jövő szombaton a zöld-fehérek Diósgyőrben nyernek, öt pontra csökken a különbség. Tehát bármennyire is nehéz helyzetben vannak a szombathelyiek, nem reménytelen a helyzetük. Ami a több, exszombathelyi játékost – Hegedűs János, Kiss Tamás, Radó András – soraiban tudó, 30 ponttal a kilencedik helyen álló felcsútiakat illeti, amilyen jól szerepelnek a Pancho Arénában, annyira gyengén idegenben. Tizenkét idegenbeli túrájuk közül egyszer-egyszer nyertek és döntetlent játszottak, míg tízszer kikaptak.

- Az elmúlt két hétben sok dolog történt a csapattal, kapusunkat, Király Gábort eltiltották, a védelem oszlopa, Saláta Kornél súlyosan megsérült – mondta Horváth Ferenc, a Haladás edzője. – Nem a legjobb előjelekkel készülünk, de gyakran sok rosszból szokott kijönni egy nagy dolog. Úgy érzem, rendesen feltérképeztük a Puskás Akadémiát. Csalóka a felcsútiak idegenbeli mérlege, sokszor balszerencséjük volt, hogy nem szereztek pontot. Egy stílusosan futballozó, jó erőkből álló együttest fogadunk. Ám sokszor elmondtam már, számunkra csak egyetlen út létezik: a győzelem. Király eltiltott, Funsho öt sárga lapja miatt nem játszhat, Saláta, Bosnjak, Gyurján sérült. A sérülések, eltiltások miatt a tartalékkapusunk az Illés Akadémián szereplő Kiss Ágoston lesz.

Várható összeállítás: Rózsa – Habovda, Jagodics, Tamás, Németh Milán – Dausvili – Mészáros, Holdampf, Rui Pedro, Ofosu – Ivanov.

A stadion pénztárai 10 órakor nyitnak. Jegyvásárláshoz nincs szükség személyi azonosító okmányra.

További hírek

Megtekintés
A szlovák bronzérmes verték a lányok

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás-Viktória FC végig uralva a játékot 2-1-re legyőzte a jó erőkből álló szlovák házigazdát, a Myjavát.
0 0 0 2020.08.03. 19:50
Megtekintés
Jegyelővétel a szerdai mérkőzésre

Hétfőn 13 órától elővételben három helyen is megvásárolhatóak a szerdai (19.00) Szombathelyi Haladás-Szolnok Merkantil Bank Liga-mérkőzésre a jegyek.
0 2 0 2020.08.03. 00:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink