Szombathelyi Haladás


Drámai csatában kaptak ki a lányok


2019.02.24. 23:05
haladas.hu

A női labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a Haladás-Viktória FC tizenegyesekkel kapott ki a Diósgyőrtől.

Diósgyőri VTK-Haladás-Viktória FC 1-1 (0-0). Büntetőkkel: 5-3. – Diósgyőr, 400 néző, női labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő, vezette: Molnár.
DVTK: Szőke-Nagy – Ficzay, Sandu, ANDRÉ, Bradic – VACHTER, Tóth A., Kiamou, Jahn (Nagy F., 69.) – Paul, Barker. Edző: Fórizs Sándor.
Haladás-Viktória FC: Bíró – BALOGH, HORTI, TÁLOSI, KISS ZS. – FÖRDŐS – Szakonyi, Rácz, Tóth A., Öreg – Siklér. Edző: Simon Attila.

Noha nem volt teljes értékű játékos, a bokasérüléssel bajlódó Siklér Kinga vállalta a játékot. A diósgyőriek próbálták magukhoz ragadni a kezdeményezést, ám a vendégek remekül megszervezték játékukat, így a hazaiak csupán ívelgetéssel veszélyeztettek. A vasiak stabil védekezésük mellett veszélyes támadásokat is vezettek. 
Szünet után az 52. percben szabadrúgásból megszerezte a vezetést a Haladás-Viktória. A szombathelyiek nem kérték a játékvezetőtől a sípszót, így amíg a diósgyőri kapus a sorfalat rendezgette, Rácz rutinosan 18 méterről a kapu közepébe ívelt (0-1). Tíz perc múlva Vachter 22 méteres átlövéssel egyenlített (1-1). A folytatásban mindkét csapat ment előre a győztes gólért, Öreg Cintia többször is jó helyzetbe került, ám nem tudott betalálni. Mivel a rendes játékidő döntetlennel végződött, következtek a büntetők. Az első tizenegyest Balogh a felső kapufára lőtte, s mivel ezután egyik csapat sem hibázott (a vasiaktól Siklér, Fördős és Tálosi is betalált), 5-3-ra a hazaiak nyertek. Gólszerzők: Rácz (52.), Vachter (62.).
Simon Attila: - Régi TF-es tanárom, Bacsó István mondta anno: az edzők a kezdősípszó után már Isten kezében vannak. Ez a büntetőrúgásokra hatványozottan igaz.

A Diósgyőr jutott a kupadöntőbe. A másik elődöntőben: FTC–Győri ETO 7-0.

A fináléban tehát Diósgyőr–FTC összecsapást rendeznek.

További hírek

Megtekintés
Fél négykor a Budafok ellen

December 4-én, délután lépünk pályára a Haladás Stadionban a Magyar Kupa 8. fordulójában.
0 0 0 2019.11.20. 16:00
Megtekintés
Hali-szurkolók Walesben

Fazekas Martintól kaptuk ezt a képet - 20.45-kor Wales-Magyarország Cardiffban!
0 0 0 2019.11.19. 14:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink