Szombathelyi Haladás


Ez igen! Négyet rúgott a Haladás az FTC-nek!


2016.09.02. 18:20
Pum András

Felkészülési mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 4-1-re legyőzte a Ferencvárost. Két Illés Akadémia-futballista is betalált!

FTC-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-4 (0-1). – Balatonfüred, felkészülési mérkőzés, zárt kapuk mögött, vezette: Molnár A.

FTC: Jova (Varga Á., 46.) - Dilaver, Nalepa (Csukics, 46.), Hüsing, Leandro (Sesták, 46.) - Gyömbér, Busai, - Varga (Lovrencsics, 69.), Trinks, Csernik (Rju, 69.) - Djuricin. Edző: Thomas Doll.

Haladás: Rózsa (Gyurján, 75.) – Angyal, Schimmer, Hídvégi, Bosnjak (Tiba, 67.) – Kovács L. (Molnár T., 70.), Overgoor – Williams (Dombi, 60.), Rácz, Halmosi (Szőke, 46.) – Ars. Edző: Mészöly Géza.

A fővárosiak kérésére zárt kapus mérkőzésen csaptak össze az együttesek. Mindkét gárda nagy lendülettel kezdett,a 8. percben Bosnjak bal oldali óriási bedobását Dilaver megcsúsztatta, Williams a kapujából kimozduló Jova felett a hálóba emelt (0-1). A 20. percben Trinks lövése ment el a jobb sarok mellet, erőlködött az FTC, de a Haladás masszív volt. A 29. percben Schimmer indította Williamset a jobb szélen, beadására Ars, védőjét megelőzve érkezett, de 10 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Öt perccel később Busai lőtt 14 méterről mellé, majd Djuricin hétméteres lövését védte bravúrral Rózsa. A 40. percben Overgoor 17 méterről lőtt mellé jó helyzetből.

Szünet után az 56. percben Williams betört a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ám lerántották - tizenegyes. Ars a balra vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba (0-2). A 62. percben Dombi a jobb oldalon betört és nyolc méterről a kiinduló kapus alatt a hálóba gurított (0-3). A 65. percben Trinks jobb oldali szöglete a kapu előtti nagy tömörülésben, érintés nélkül pattant a hosszú sarokba (1-3). A 80. percben egy lepattanó labdát Molnár 15 méterről a jobb alsó sarokba bombázott (1-4). Az utolsó percekre kicsit paprikás lett a hangulat, de a játékvezető kézben tartotta a mérkőzést.

Összességében a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést, a sok edzés mellett komolyan vette mindkét csapat a meccset. A vasiak megérdemelten nyertek.

Mészöly Géza, Dombi Gergő, Molnár Tamás, Tiba Levente, Szőke Dániel és Pacsi Bálint a lefújás után

- A tréningek mellett a hét csúcspontja volt a találkozó, nagyon jó egyéni teljesítmények mellett csapatként is remekül helytálltunk - értékelt Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Fontos és örömteli volt, hogy a fiatalok jól szálltak be a meccsbe, Rajtuk kívül Angyalt, Schimmert, Hídvégit, aztán a két holland fiút is dicséret illeti, de valamennyi játékosomra büszke vagyok. Jó felkészülési meccset vívtunk.

További hírek

Megtekintés
Veretlenül nyert bajnokságot a Haladás II.

A Szombathelyi Haladás II. csapata magabiztosan, veretlenül nyerte meg a vármegyi I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2023/2024-es kiírását.
0 0 0 2024.06.06. 13:00
Megtekintés
Beadtuk az NB III.-hoz szükséges dokumentumokat

Klubunk ma igazolta az MLSZ felé, hogy nincs köztartozása.
0 0 0 2024.06.04. 18:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink