Szombathelyi Haladás


Győzelemre fel!


2019.02.01. 14:00
Pum András

Az OTP Bank Liga tavaszi első, 19. fordulójában szombaton 17 órakor a Haladás a Kisvárda Master Good együttesét fogadja.

A szombathelyiek alaposan átalakult játékoskerettel vágnak a tavasznak, öten érkeztek és heten távoztak. A legnagyobb fogásnak a 40-szeres szlovák válogatott védő, Saláta Kornél tűnik. A vasiakra 15 sorsdöntő mérkőzés vár tavasszal, az egyik legfontosabb mindjárt a rajton. A sereghajtó Haladás ugyanis kilenc, az előtte álló Kisvárda 16 pontot gyűjtött eddig – amennyiben a vasiak kikapnak, szinte minimális esélyük marad a bentmaradásra. Kisvárdán a szombathelyihez képest kisebb volt a játékosmozgás, az érkezési oldalon a legnagyobb név a 25-szörös román válogatott támadóé, Gheorge Grozavé. Az őszi találkozón a korábban Szombathelyen is edzősködő Dajka László vezette szabolcsiak 4-1-re nyertek – ezt követően menesztették a Haladás kispadjáról Michal Hippet.

- Nem válogathatunk az ellenfelek között, hogy ki ellen lehet jó a döntetlen is – valamennyi mérkőzésen a győzelem reményében lépünk pályára – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Sajnos a téli erősítések nagy része még nincs abban a fizikális állapotban, hogy 90 percen keresztül számítsak rájuk, viszont jó hír, hogy az őszinél egységesebbek vagyunk. Ebben, azaz a csapategységben mindenképpen bízhatunk. Minden meccs életbevágóan fontos számunkra, de valamennyi játékosomnak cipelni kell ezt a terhet, el kell viselnie a nyomást, hogy nem hibázhatnak. Egy biztos: azt a luxust nem engedhetjük meg, hogy ők jobban akarják a sikert, mint mi. Megnéztük télen a kisvárdai csapatot, korábban sem volt rossz gárda, de a télen az új játékosokkal tovább erősödött. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, amelyen csak a győzelem elfogadható. Mészáros Karol eltiltását tölti, Jancsó András és Holdampf Gergő sérülésük után még nem teljesen egészségesek, Bosnjak Predragra pedig vállműtét vár.

Összeállítás: Király – Habovda, Saláta, Jagodics, Mohl – Funsho, Németh Márió, Kolcák, Ofosu – Priskin, Gaál.

Jegy és bérletinfókról korábban ITT ÍRTUNK.

További hírek

Megtekintés
A szlovák bronzérmes verték a lányok

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás-Viktória FC végig uralva a játékot 2-1-re legyőzte a jó erőkből álló szlovák házigazdát, a Myjavát.
0 0 0 2020.08.03. 19:50
Megtekintés
Jegyelővétel a szerdai mérkőzésre

Hétfőn 13 órától elővételben három helyen is megvásárolhatóak a szerdai (19.00) Szombathelyi Haladás-Szolnok Merkantil Bank Liga-mérkőzésre a jegyek.
0 2 0 2020.08.03. 00:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink