Szombathelyi Haladás


Rácz Barnabás Újpestre igazolt


2019.02.01. 00:00
Pum András

Távozott a Szombathelyi Haladás futballistája, Rácz Barnabás. A középpályás Újpestre szerződött.

Szerdán még a Rohonci úton edzett, csütörtökön viszont már csak a papírmunkát elvégezni és elbúcsúzni érkezett a szombathelyi stadionba a vasiak saját nevelésű középpályása, a 22 esztendős Rácz Barnabás. A futballista ugyanis Újpestre igazolt. Rácz a Lurkó UFC-ben kezdett el futballozni, majd Haladás VSE, aztán az Illés Akadémián következett, 2012-ben szerződtette a Szombathelyi Haladás. Közben egy évig – a 2015/16-os szezonban – az NB II-es Sopronban szerepelt kölcsönben. Ősszel hét bajnoki meccsen játszott kezdőként a Haladásban, négyszer csereként állt be, gólt nem szerzett. Az NB I-ben összesen 74 mérkőzésen három találatig jutott.

- Nehéz döntés volt, de már érlelődött bennem a gondolat, hogy szeretném magam kipróbálni más csapatban és egy Újpest hívószavára nehéz nemet mondani – fogalmazott Rácz Barnabás. – Tősgyökeres szombathelyi vagyok, itt nőttem fel, végigjártam a ranglétrát, itt mutatkoztam be az NB I-ben, rengeteg jó emlék fűz ide. Nehéz egyet kiemelni, de a tavalyelőtti őszi három mérkőzésre – az FTC, a Puskás Akadémia és a Vidit ellenire – különösen jó visszaemlékezni, mindhármat megnyertük és jól is ment a játék nekem. Hatalmas, hihetetlen élmény és érzés volt a három összecsapás és a hangulat. Hogy tudom-e mikor lesz Újpest-Hali? Igen, megnéztem már, az ötödik fordulóban játszunk Szombathelyen. Várom már a meccset, jó lenne pályára lépni azon a találkozón, de nyilván ez az edzőn múlik majd. Természetesen ezentúl is drukkolok majd a Haladásnak, amely a szívem csücske marad. Kicsit még kavarognak bennem az érzések, mert sok időt töltöttem Szombathelyen – de most lépnem, váltanom kellett.

                                                         Rácz szerdán még Szombathelyen edzett

Érdekesség, hogy eredetileg úgy volt, hogy Rácz szerződése lejártáig, azaz a bajnokság végéig a Haladásban futballozik és csak nyáron csatlakozik az Újpesthez.

- Barnival korábban tárgyaltunk, szerettünk volna vele szerződést hosszabbítani, ám ő külföldön vagy egy másik magyar klubban akarta pályafutását folytatni – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Hétfőn bejelentette, hogy július 1-től az Újpesthez szerződik. Ezután egyeztettünk, átbeszéltük a dolgokat Horváth Ferenc vezetőedzővel is – mert ez egy új szituáció: hogyan számítasz egy olyan játékosra, aki már tudja, hogy nyártól egy másik csapatban futballozik. Végül megegyeztünk az Újpesttel, hogy Rácz február 1-től lila-fehérben folytatja pályafutását. 

További hírek

Megtekintés
Remek fogadtatás, kiváló edzőpartner

Németh Milán jó szívvel emlékezik vissza a szombati, esőáztatta edzőmérkőzésre.
0 0 0 2020.07.13. 23:30
Megtekintés
Medgyes: két félidő, három gól

A Szombathelyi Haladás támadója, Medgyes Zoltán eredményesen kezdte a nyári felkészülési mérkőzéseket.
0 0 0 2020.07.13. 20:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink