Szombathelyi Haladás


Tavaszi hadjárat előtt


2019.01.31. 10:00
Pum András

A szokásosnál ugyan kevesebb idő jutott a felkészülésre, ám a zöld-fehérek elvégezték az eltervezett munkát.

A nyári átigazolási szezonban szokott olyan játékosmozgás lenni az NB I-es csapatoknál, mint amilyen télen volt. Nem volt kivétel ez alól a Haladás sem: a vasiak öt játékost igazoltak és ugyanennyien távoztak. A védelembe a Slovan Bratislavából a 40-szeres szlovák válogatott Saláta Kornél, az Újpestből Mohl Dávid, a középpályára Holdamf Gergő a Budapest Honvédból, Oleg Golodiuk az ukrán Karpati Lvivből, valamint a portugál Rui Pedro az FTC-ből – utóbbi kölcsönben érkezett. A Rohonci útnak búcsút intő játékosok: a dán Emil Lyng már szezon közben távozott, a télen Vít Benes a cseh Sigma Olomoucba, a szerb-magyar Miroszlav Grumics a ZTE-be igazolt, míg Petró Balázs tavasszal a Győri ETO-ban, Kovalovszki Máté a Mosonmagyaróvárban, Pinte Patrik a szlovákiai Komarnóban futballozik kölcsönben tavasszal. A vasiak öt edzőmérkőzést vívtak a télen. Gyirmóton és a szlovéniai Mariborban gól nélküli döntetlen játszottak, Törökországban 2-1-re legyőzték a román Voluntarit, 1-1-re végeztek a kazah Okhzetpessel és 2-1-re kikaptak az erdélyi Sepsitől. Ami szembetűnő: a felkészülési meccseken mindössze négyszer rezdül a zöld-fehérek hálója, úgy fest, a csapat védekezését sikerült rendbe tennie Horváth Ferencnek. A vasiakra pokolian nehéz tavasz vár, nyolc pontra állnak a még bentmaradást jelentő tizedik helytől – 15 bajnokijuk maradt, hogy biztosítsák első osztályú tagságukat.

– A szokásosnál kevesebb idő maradt a felkészülésre, ez pedig nem a mi malmunkra hajtotta a vizet – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Egy hónapba kellett belesűrítenünk mindent, a fiúk azonban tisztességgel dolgoztak. Ami az edzőmérkőzéseket illeti, direkt erősebb ellenfeleket kerestünk, hiszen a bajnokságban is kemény meccsek várnak ránk. Örömteli, hogy a védekezésünk szilárdabbá vált az őszihez képest, viszont a gólszerzéssel egy darabig hadilábon álltunk. Ám a törökországi edzőmeccseken már jöttek a helyzetek és a gólok is. Sajnos az erősítések – több okból kifolyólag – nem úgy sikerültek, ahogy elképzeltük. Több olyan futballistát is szerettünk volna igazolni, akiket egyből a kezdőbe állíthatok – így viszont nagyjából ugyanazzal a kerettel vágunk neki a tavasznak. A csapategység viszont erősebb lett. Nem számolgatunk, hogy hány meccset kellene megnyernünk, hány pontot kellene szereznünk a bentmaradáshoz – mindig csak a soron következő mérkőzés a lényeges.

További hírek

Megtekintés
Kimaradtak a helyzetek

A női labdarúgó NB I. 13. fordulójában a Haladás Viktória gólnélküli döntetlent játszott a sereghajtó Budaörssel.
1 38 0 2024.03.02. 19:00
Megtekintés
A Budapest Honvédot fogadjuk

A labdarúgó NB II. 23. fordulójában vasárnap 17 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Szombathelyi Haladás a Budapest Honvédot látja vendégül.
0 0 0 2024.03.01. 18:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink