Szombathelyi Haladás


Mohl Dávid a Haladásban


2019.01.30. 14:00
Pum András

Az Újpest volt hátvédje fél évig a Szombathelyi Haladásban folytatja pályafutását.

Holdampf Gergő, Saláta Kornél, Rui Pedro, Oleg Golodjuk után megvan a Szombathelyi Haladás ötödik téli igazolása. A zöld-fehérek fél évre leigazolták a próbajátékon szereplő bal oldali védőt, Mohl Dávidot. Bosnjak Predrag vállsérülése miatt ugyanis egyedül Németh Milán maradt balhátvédként a keretben. A legutóbb az Újpestben futballozó Mohl múlt kedden csatlakozott az akkor Törökországban edzőtáborozó vasiakhoz. A 33 esztendős, 180 centiméter magas, székesfehérvári születésű labdarúgó a Videotonban nevelkedett, majd egy kisebb ausztriai kitérő után – az élvonalbeli Admira Wackerban tíz meccsen egy gólt szerzett – visszatért Fehérvárra. Ezután Kecskeméten, Debrecenben, Pécsett futballozott, 2015 nyár óta a lila-fehérek játékosa, ősszel azonban csupán három NB I-es bajnokin lépett pályára.

A Debrecennel egyszeres bajnok és Magyar Kupa-győztes, a Kecskeméttel egyszeres Magyar Kupa-első labdarúgó összesen 264 NB I-es bajnokin szerepelt, 17 gólt szerzett. Mohl szerdán közös megegyezéssel szerződést bontott Újpesten - és aláírt Szombathelyre.

                                                                  Mohl Dávidot Horváth Ferenc köszöntötte

- Kedves emlékeimm vannak a Hali-szurkolókról - mondta Mohl Dávid. - Amikor ugyanis legutóbb Szombathelyen, a gyönyörű stadionban játszottam az Újpesttel, félórányi játék után bokasérülést szenvedtem, de nagy öröm volt az ürömben, hogy amikor lebicegtem a pályáról, a szurkolók megtapsoltak. A Haladással mindig változatos meccseket játszottunk, hol a Hali, hol az Újpest nyert, de sokszor volt döntetlen is az eredmény. Tisztában vagyok vele, milyen nehéz helyzetben van a csapat, de van még 14 mérkőzés, amit meg lehet nyerni - legalábbis én valamennyi találkozónak úgy megyek neki, hogy három pontot szerzünk. A múlt héten Törökországban edzettem a csapattal és noha a héten főként a szerződésbontással, az átigazolással kapcsolatos ügyeimet intéztem, csütörtöktől teljes erővel a csapattal készülök. Minden idegszálammal arra koncentrálok, hogy ősztől is NB I-es legyen a Haladás. 

További hírek

Megtekintés
Idegenbeli bravúr

A női labdarúgó NB I. 7. fordulójában a Haladás-Viktória bravúros győzelmet aratott a forduló előtt még éllovas MTK otthonában.
0 0 0 2019.10.20. 22:30
Megtekintés
Vezetés után vereség

A labdarúgó NB II. 13. fordulójában a Szombathelyi Haladás gólnélküli félidőt követően 3-2-re kikapott a Vasastól. A hazai csapat két véleményes büntetőt is kapott.
0 0 0 2019.10.20. 19:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink