Szombathelyi Haladás


Priskin Tamás: Három meccs, két gól


2018.09.02. 15:10
Pum András

A Szombathelyi Haladás csatára, Priskin Tamás úgy látja, értékes pontot szerzett csapata Debrecenben.

A Ferencvárostól a 2018/19-es bajnokságra kölcsönkapott Priskin Tamás – eltiltása miatt – eddig mindössze három meccsen szerepelt a Haladásban. A nyitófordulóban a Honvéd ellen gólt szerzett, majd a hatodik körben az MTK ellen büntetőt hibázott, legutóbb pedig Debrecenben ismét betalált. Három meccs két gól tehát a támadó mérlege. A 63-szoros válogatott gólja pontot ért a szombathelyieknek – az első idegenbelit az idei bajnokságban.

- Eseménydús hetek állnak mögöttem, ez nem vitás – mondta Priskin Tamás. – Volt ugye a Honvéd ellen a gólom, aztán a négy meccses eltiltásom, majd visszatérésem után a kihagyott büntetőm. Ám ugyanúgy készültem a debreceni meccsre, nem éreztem azt, hogy most mindenárom bizonyítanom kell. Tettem a dolgom a edzéseken, mint bármikor máskor.  Az MTK elleni meccsel ellentétben ezúttal nem az ék mögött, hanem elöl, Michael Rabusic helyén kaptam szerepet. Az első félidő alapján az sem lett volna meglepő, ha 5-0-ra vezet a Debrecen. Nagyon sok helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, szerencsére azonban időben egyenlítettünk. A gólom? Schimmer Szabolcstól remek átadást, gólpasszt kaptam, vártam, hogy a labda lepattanjon a védők és közém. Sikerült elvinnem a labdát őrzőim mellett, és csak arra koncentráltam, hogy mindenáron kapura lőjjem. Átvettem, majd az egyik védőn megpattant a lövés, de lényeg, hogy bement.  A második félidőre jobb felfogásban jöttünk ki, éreztük, hogy az első 45 percben nyújtott teljesítmény kevés. Sajnálom, hogy – bár a helyzeteink megvoltak hozzá - nem sikerült megszereznünk a második találatot, de nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal sem. Különösen úgy nem, ha megnézzük az idegenbei formánkat, s egyébként is: Debrecenben értékelni kell az egy pontot is.

- Ami a folytatást illeti, elsősorban hazai környezetben, nagyszerű közönségünk előtt kell pontokat gyűjtenünk, de nyilván idegenbe sem feltett kezekkel utazunk. Sok problémával küzdöttünk az eddig eltelt fordulókban, sérülések eltiltások nehezítték dolgunkat. A lőtt gólok száma rendben van, a kapottakat kell csökkentenünk. Bízom bent, hogy meccsről-meccsre egyre inkább összeállunk – a Debrecenben nyújtott második félideji teljesítményünkre lehet építeni - vélekedett Priskin.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink