Szombathelyi Haladás


Bosnyák és jamaikai válogatott női csapatunknál


2021.07.15. 20:10
PA

Kilenc futballistát, köztük a jamaikai válogatott Marlo Carlo Sweatment igazolta le a Haladás-Viktória FC.

A Haladás-Viktória FC csütörtök kora délután kilenc új játékost mutatott be. A St. Mihály együttesétől két támadó, a 24 éves bosnyák válogatott Jelena Koprena, valamint a 26 esztendős jamaikai válogatott Marlo Carmen Sweatman érkezett. Koprena az elmúlt bajnokságban 18 mérkőzésen öt gólt, míg Sweatman 15 meccsen egy gólt szerzett. Rajtuk kívül Szegedről visszatért Szombathelyre a 16 éves csatár, Kiss-Lantos Hanna. A tehetséges támadó egy éve igazolt a Tisza-partra a vasi megyeszékhelyről. Szintén ismerős arc Nagy Vanesszáé, a 19 éves, szombathelyi nevelésű, U19-es válogatott játékos 2017-ben igazolt a Viktóriából az osztrák első osztályú St. Pöltenbe, legutóbb a német második ligás Frankfurtban futballozott. Az ETO FC-ből pedig a szintén 19 éves középpályás Bódai Viktória bújt Haladás-Viktória szerelésbe. A korosztályos válogatott futballista az elmúlt bajnokságban kilenc bajnokin két gólt szerzett. Aztán az NB II-es Mol Fehérvár egyik kapusa, a 23 éves Kollár Panna is Szombathelyre szerződött, csakúgy St. Mihály 18 éves középpályása, Juhász Enikő is a Haladás-Viktóriában folytatja pályafutását – a futballista majd a jövő héten érkezik. Hozzájuk hasonlóan a legutóbb a Debrecen U19-es együttesében futballozó 19 éves, az elmúlt U19-es bajnokságban 25 meccsen 35 gólt termelő támadó, Urbán Viktória is zöld-fehér szerelésbe bújik. A másodosztályú Veszprém U19-es csapatából pedig a középpályás Andrónyi Réka érkezett, aki a felnőttcsapattal készül de elsősorban az U19-es együttesnél számítanak rá.

Balról: Kollár Panna, Marlon Carmen Sweatman, Jelena Koprena, Székely Tibor, Kiss Tamás, Séllei Árpád, Nagy Vanessza, Kiss-Lantos Hanna, Urbán Viktória, Bódai Viktória. Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

– Két és fél évet töltöttem el Szegeden és most úgy éreztem, szükségem van a váltásra – mondta Sweatman. – Bár még csak néhány napja vagyok Szombathelyen lenyűgöztek az itteni körülmények. Emellett a vezetőségről, a szakmai stábról is csupa jókat mondhatok, szóval remekül érzem magam. Úgy érzem máris sikerült beilleszkednem, a lányok is nagyon barátságosak és segítőkészek. Ami a céljaimat illeti, természetesen a maximumot akarom nyújtani, a csapattal pedig minél előbbre, a dobogón szeretnék végezni.

  Balról: Jelena Koprena és Marlo Carmen Sweatman. Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

– Három szép évet futballoztam Szegeden, de úgy éreztem, eljött az idő, hogy szintet lépjek a karrieremben – jelezte Koprena. – Korábban egyébként már többször jártam a városban és nagyon tetszett, amit láttam. Természetesen könnyebbséget jelent, hogy két korábbi szegedi csapattársam, Szil Tünde és Herczeg Andrea is it futballozik, de a többi lány és a vezetők is nagyon kedvesen fogadtak. Azt már ennyi idő alatt is leszűrtem, hogy kiváló a csapatszellem. Szóval remekül érzem magam és ezt a meccseken százszázalékos teljesítménnyel szeretném meghálálni. Csapatomat képesnek tartom arra, hogy az első három hely valamelyikén zárja a bajnokságot.

– Miután a St. Pöltenbe igazoltam, az első csapattal edzettem, de a másodosztályban szereplő másodikban futballoztam – fogalmazott Nagy Vanessza. – Néhány mérkőzést játszottam a felnőttcsapatban is, például szerepeltem a Bajnokok Ligájában a PSG ellen is – óriási élmény volt. Majd 2020 januárjában Frankfurtba igazoltam ám sajnos beütött a koronavírus, így nem sok mérkőzést tudtunk játszani, ezért aztán az utóbbi másfél évben alig van meccs a lábamban. Több dolog is szerepet játszott abban, hogy most visszatértem. Sajnos meghalt a nagymamám, aki nagyon közel állt hozzám és az utóbbi fél évben emiatt nagyon rossz volt kint, egyedül. Emellett abban bízok, hogy a Haladás-Viktóriában újra fel tudom építeni magamat. Szeretném csapatomat gólokkal segíteni és dobogón végezni.

                                                                   Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója, Kiss Tamás, a Haladás-Viktória klubmenedzsere és Székely Tibor vezetőedző is egyöntetűen kifejezte reményét, hogy a csapat ismét méltó lesz, régi, nagy híréhez.

További hírek

Megtekintés
Vereség a Kazincbarcikától

A labdarúgó NB II. 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott a Kazincbarcikától.
0 0 0 2024.05.05. 21:00
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Haladás-Kazincbarcika bajnokit

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity Kazincbarcika SC-t fogadja. Élőben közvetítjük a találkozót.
1 0 0 2024.05.05. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink