Szombathelyi Haladás


Zöld-fehér csata


2017.11.24. 17:30
Pum András

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában szombaton 19.30-as kezdéssel (TV: M4 Sport) a Szombathelyi Swietelsky-Haladás új stadionjában telt ház előtt fogadja a Ferencvárost.

Közel két évnyi soproni albérlet után szombaton a Ferencváros elleni mérkőzéssel tér vissza a Rohonci útra, immár vadonatúj stadionjába a Haladás. Óriási az érdeklődés a két zöld-fehér csapat találkozója iránt, a jegyeket kedden kezdték el árulni és csütörtökön el is fogytak. Így a mérkőzés előtt már ki sem nyitnak a pénztárak, telt ház, közel 9 ezer szurkoló előtt lépnek pályára a csapatok. Ami a meccs szakmai részét illeti, a vasiak több mint két hónapja, szeptember 19-én (Újpest 1-0) nyertek utoljára, azóta két döntetlen mellett ötször kikaptak, és 11 ponttal az utolsó előtti, kieső helyen tanyáznak. Noha egy hete Balmazújvárosban az új tréner, Michal Hipp irányításával 1-0-ra vezettek, 2-1-es vereséget szenvedtek. A második helyen álló, 35 pontos FTC viszont remek formában várja a meccset, utóbbi négy bajnokiját megnyerte, és 17 találkozója közül csak egyszer, augusztus 27-én, a Videoton vendégeként maradt pont nélkül.

– Két hete dolgozom a csapattal, szinte teljesen tisztában vagyok valamennyi játékosom erősségeivel és hiányosságaival – mondta Michal Hipp. – Mivel bajnokság közben érkeztünk, taktikai, technikai dolgokat gyakoroltunk, nincs idő arra, hogy extra dolgokat kipróbáljunk. Tudjuk, hogy az FTC a meccs favoritja, de nincs előre megírva, hogy mindig az esélyesebb csapatnak kell győznie. A ferencvárosiaknak sok válogatott futballistája van, könnyen pótolják a hiányzókat. Kielemeztük a játékukat, sok az erősségük, meccs közben is könnyen váltanak szerkezetet, de láttuk a hibáikat is. Mellettünk az szólhat, hogy hosszú idő után egy új, gyönyörű stadionban játszunk itthon, és hogy a Fradi ellen nem lesz gond a motivációval. Bízom abban, hogy a szurkolótábor mellénk áll és 12. játékosként segít minket. Összegezve: tiszteljük ellenfelünket, de mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolgát és sikeresek legyünk. Medgyes, Lévay, Tóth Máté, Tóth Benjamin sérült.

Várható összeállítás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Mészáros, Németh Milán – Williams, Németh Márió, Halmosi – Ramos. 

– Telt ház előtt és hazánk legnagyobb tradíciókkal rendelkező csapata ellen játsszuk az első bajnokinkat az új stadionunkban, – mondta a szombathelyiek 108-szoros válogatottsági rekorder kapusa, Király Gábor. – Természetesen a szokásosnál mindannyian jobban várjuk a meccset. Nem csak a ferencvárosiak számára, nekünk is új lesz a stadion, hiszen az Eszék elleni nyitómeccs óta csak egyszer. csütörtökön edzettünk a pályán. Ami az új trénert, Hippet illeti, kemény, határozott szakember konkrét elképzelésekkel. Nekünk játékosoknak ugyanaz a feladatunk, mint eddig: beállni az aktuális edző mögé és mindenben támogatni. Nem vagyunk jó formában, ám ez nem újkeletű dolog, hosszú folyamat eredménye. Remélem, rövidesen megindulunk felfelé. Az FTC ellen szurkolóink mindent beleadnak a lelátón, és ígérem, mi ugyanezt tesszük a pályán. Tudjuk, hogy nagyon erős csapat az FTC, egyénileg kiváló játékosok alkotják a keretét, de mint minden csapatsportágban, a labdarúgásban is a csapatmunkán rengeteg múlik. 

A mérkőzést Szabó Zsolt vezeti, segítői Szert Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő, a negyedik játékvezető Horváth Zoltán. Az alapvonali játékvezetők Andó-Szabó Sándor, Molnár Attila.

A Haladás Sportkomplexum kapuit 18.00-kor nyitják.

                                                   Alig több mint egy év emlékezetes meccsen nyertünk

További hírek

Megtekintés
Itt nézheted élőben a Haladás-Kazincbarcika bajnokit

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity Kazincbarcika SC-t fogadja. Élőben közvetítjük a találkozót.
1 0 0 2024.05.05. 10:00
Megtekintés
Fordulatos meccsen nyert a Haldás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória 3-2-re győzött a Soroksár vendégeként.
0 0 0 2024.05.04. 20:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink