Szombathelyi Haladás


Az újoncnál a Haladás


2017.11.17. 15:10
Pum András

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában szombaton 15.30-as kezdéssel a 10. helyen álló Balmazújváros vendégeként szerepel, a 11., utolsó előtti Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

Kiesési rangadót rendeznek a hajdúsági városban. A Horváth Ferenc irányította, újonc balmazújvárosiak 13, a szombathelyiek 11 pontot gyűjtöttek. A hazaiak a legutóbbi körben nem kis meglepetésre 2-1-re nyertek a Diósgyőri VTK vendégeként, a szombathelyiek a Paks (1-2) elleni bajnoki után edzőt váltottak, hétfő óta a szlovák Michal Hipp trenírozza a szombathelyieket. Kérdés, mire volt elég az azóta eltelt néhány nap. 

Mindenesetre optimizmusra adhat okot, hogy a zöld-fehérek az idei bajnokságban Sopronban 3-1-re legyőzték a hajdúságiakat. 

- Gyorsan eltelt a négy nap, igyekeztem minél jobban megismerni a csapatot, a játékosokat, az idő rövidsége miatt persze ez még nem teljesen sikerült - jelezte Michal Hipp, a vasiak vezetőedzője. -  Csupán minimális változások várhatóak a taktikában, de sok, korábbi meccsszituációt kielemeztünk, felhívtam a játékosok figyelmét azokra a hibákra, amiket elkövettek, amelyekből például a gólokat kapták. Ami ellenfelünket illeti, több mérkőzésüket is megnéztük videón, részletesen kielemeztük a futballjukat. Tiszteljük őket, de szeretnénk sikeresek lenni, győzni akarunk Balmazújvárosban.

                                                Michal Hipp hétfő óta irányítja a Haladást Fotó: Németh Szabolcs

– A héten technikai és taktikai gyakorlatokat is végeztünk, két napon is dupla edzést vezényelt a mester – mondta a szombathelyiek jobb oldali védője, Polgár Kristóf. – Személy szerint élveztem a tréningeket. Ami a meccset illeti, roppant fontos 90 perc előtt állunk, noha az általános vélekedés szerint idegenben jó a döntetlen, szeretnénk győzni és megelőzni ellenfelünket a tabellán. A balmazújvárosiak labdaszerzés után villámgyorsan kontráznak, egyszerre négyen-öten is megiramodnak a kapu felé. Elöl Andricsra és Arabulira különösen oda kell figyelnünk. Nehéz meccs lesz tehát, de nem féltem a csapatot, meg akarjuk előzni a tabellán a Balmazt.

A mérkőzést Kassai Viktor vezeti, segítői Ring György, Varga Zsolt, a negyedik játékvezető Szalai Dániel, az alapvonali asszisztensek Németh Ádám és Takács János.

A szombathelyiek a péntek délelőtti edzés után útra keltek, az éjszakát Balmazújvárosban töltik.

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink