Szombathelyi Haladás


Pacsi Bálint: Nagybetűs csapat kialakítása a cél


2017.09.07. 19:30
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője, Pacsi Bálint valamennyi stábtagtól precíz munkát vár el.

Egy hete és egy napja vette át a Szombathelyi Swietelsky-Haladás szakmai munkájának irányítását Pacsi Bálint. Az ezt megelőzően az Illés Béla Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozó tréner elégedett a játékosok hozzáállásával, edzésmunkájával.

- Az elmúlt egy hétben első lépcsőben stábommal megfigyeltük és felmértük a játékosok fizikális, mentális állapotát és a csapat taktikai felkészültségét. – mondta Pacsi Bálint. – Közben a már előre lekötött program szerint lejátszottuk a Wiener Neustadt és a Hegykő elleni edzőmeccseket – ezen a két meccsen további tapasztalatokat szereztünk. Mivel az átigazolási szezon vége előtt két nappal vettük át a csapatot -  tehát a keretet nyáron nem mi alakítottuk ki - ezért emberileg úgy éreztem, hogy minden játékos kapja meg a bizalmat a jövőre nézve.  A második lépcsőben változtattunk a tréningek napi és heti rendjén, az edzések intenzitásán, így alakítva ki a regenerációs,- terhelési, - és formábahozási időszakot. A tervezés és a tervezhetőség első helyre lépett fel a hierarchiában. A csapat mellett dolgozó valamennyi embertől, a masszőrökön kezdve, a videóelemzőn keresztül a játékosokon át a szertárosig elvárom a precizitást. Legfontosabb, hogy mindenki maximálisan elvégezze a rá bízott feladatát. Jelen pillanatban itt tartunk, harmadik lépcsőben a taktikai feladatok elsajátításán és fejlesztésén dolgozunk. Szeretnénk a játékosok futballfitnesz állapotát fejleszteni, ami a taktikai kommunikáció, a döntéshozatal, és a döntéshozatal gyors kivitelezését  jelenti. Ezt hétről-hétre, graduálisan, vagyis fokozatosan akarjuk emelni.

- Rendkívül megnyugtató, hogy csillogó szemű játékosokat látok az öltözőben, akik valamennyi gyakorlatot profin és a tőlük telhető legnagyobb erőfeszítéssel végzik - folytatta Pacsi Bálint. - Számomra nem az egyén a legfontosabb, hanem a nagybetűs csapat kialakítása a cél – öltözőn és pályán kívül egyaránt. Ebben óriási segítséget nyújt a csapatkapitány, Halmosi Péter. 

További hírek

Megtekintés
Tájékoztatás a licence eljárás aktualitásairól

A Szombathelyi Haladás Vezetősége ezúton tájékoztatja a tisztelt közvéleményt az indulási joghoz kapcsolódó adminisztrációs folyamat jelenlegi állásáról.
0 0 0 2024.05.04. 08:00
Megtekintés
Soroksáron a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória szombaton 17 órakor a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.05.03. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink