Szombathelyi Haladás


Október közepéig Sopronban játszunk


2017.06.08. 19:40
Pum András

Rengeteg fiatalt dobott a mélyvízbe az NB I. hatodik helyén végzett Haladás edzője, Mészöly Géza. A zöld-fehérek várhatóan október közepén térnek vissza az immáron teljesen új, Rohonci úti stadionba.

Egy éve 50 ponttal az ötödik, idén 43 egységgel a hatodik helyen végzett a bajnokságban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A vasiak szereplését rengeteg sérülés nehezítette, Jánvári Gábor az egész bajnokságot, Németh Márió és Rózsa Dániel pedig az ősz egy része mellett a teljes tavaszt kihagyta. Emiatt – főleg tavasszal – sok fiatal kapott lehetőséget, nem véletlen, hogy a szombathelyieknél szerepelt a mezőnyben a legtöbb – tíz – 1996. január 1. után született futballista.

– Tavaly nagyon jó felkészülést tudtunk végigcsinálni, most télen azonban már akadtak buktatók – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Egyrészt az előző évihez képest gyengébb minőségű pályákon edzettünk Horvátországban, másrészt több labdarúgónak betegségek, sérülések miatt idő előtt haza kellett térnie. Emiatt szűkebb kerettel vívtuk a találkozókat, így túl sokat szerepeltek azok, akikre a bajnokikon is számítottam. Végül aztán sikerült jól időzítenünk a formát, fizikálisan pedig jó erőben volt a keret. Ami a tavaszi meccseket illeti, a Videoton (0-2) és az FTC (1-3) ellen kishitűek voltunk, ugyanakkor a Mezőkövesd (4-2), a Paks (2-0) és a Diósgyőr (2-0) ellen lendületesen, szervezetten és gólratörően játszottunk. Noha a Vasas (2-2) ellen nem nyertünk, a lefújás után a közönség úgy ünnepelte a csapatot, mintha nyert volna. A drukkerek értékelték, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk. Erőn, tudásukon felül teljesítettek a játékosok, maximálisan elégedett vagyok velük. Futómennyiségben, mentálisan remek tavaszt produkáltak a fiúk, nagy elismerés jár azért, amit véghezvittek. Sokszor sérülések zavarták a munkánkat, nem tudtunk a legoptimálisabb összeállításban szerepelni. A fiataljaink jól helytálltak. Például Kiss Bencét nem a cilinderből rántottam elő, hanem már korábban is figyeltük. Azt viszont el kell ismerni, hogy a nyári, külföldi igazolásaink nem jöttek be. Sjoerd Overgoor profi módon edzett és fogadta el, hogy nem kapott lehetőséget, vele az öltözőben sem volt gond. Ezequiel Calvente viszont a pályán és azon kívül sem tudott beilleszkedni. A nyári légiós igazolásainkra jobban oda kell figyelnünk.

– Büszkék vagyunk, hogy nálunk szerepelt a legtöbb fiatal, és hogy az Illés Akadémia sok futballistát kinevel a Haladás, vagy külföldi klubok számára – mondta Tóth Miklós ügyvezető igazgató. – Voltak olyan periódusok a bajnokságban, amikor a még jobb helyezés lehetősége is felcsillant, bízunk abban, hogy jövőre sikerül előrelépnünk. Nehéz helytállni a 12 csapatos NB I-ben, örülünk, hogy bennünk nem fenyegetett a kiesés réme. Ami a játékoskeretet illeti, hazai és külföldi labdarógókkal tárgyalunk, lehet, hogy két, de az is elképzelhető, hogy öt futballista érkezik. A kölcsönjátékosok közül Medgyes Zoltán Dorogról, Petró Balázs Budaörsről visszatér. A Sopronban futballozók – Szellák, Garda, Soós, Gyürki, Fehér – a Hűség Városában maradnak, az MTK-ban szintén kölcsönben szereplő Martínez sorsa kérdéses. Június 19-én kezdjük a felkészülést, az U21-es válogatottak, a  Rácz-Polgár-Tóth trió 22-én csatlakozik, csakúgy, mint Williams. Légiósunk   a nagy távolság miatt érkezik később. Biztos, hogy a következő szezon elején is Sopronban rendezzük a hazai meccseinket. Stadionunk elkészültével – várhatóan október közepétől – térünk vissza Szombathelyre

További hírek

Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Barni!

Ma, április 26-án ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Rácz Barnabás. Boldog Születésnapot kívánunk, Barni!
0 0 0 2024.04.26. 12:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink