Szombathelyi Haladás


A Vasashoz látogatunk


2017.03.15. 17:40
Pum András

Az OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott mérkőzésen csütörtökön 17.30-as kezdéssel (TV: M4 Sport) a Szusza Ferenc-stadionban a Vasas FC vendége lesz a Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

A válogatott szünetet kihasználva csütörtökön pótolják a tavaszi nyitófordulóban a pálya használhatatlansága miatt elmaradt Vasas–Haladás bajnokit. A dobogó legalsó fokán álló angyalföldiek az őszhöz képest idén halványabban teljesítenek, a Gyirmót ellen 1-1-re végeztek, majd ugyan nyertek 2-0-ra Mezőkövesden, de legutóbb 1-0-ra kikaptak az MTK-tól, idegenben. Michael Oenning együttesében szerepet kaphat a télen Szombathelyről igazolt Gaál Bálint is. A nyolcadik helyen álló, 29 pontos Haladás az Újpesttől (0-2) és az FTC-től (1-3) kikapott, a két bajnoki között Gyirmóton 2-1-re nyert.

– A Vasas minél fényesebb érmet szeretne szerezni a bajnokság végén, ezért aztán ellenünk is fontos számára a három pont megszerzése – jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Egyénileg Vaskó, Szivacski, Hangya, Berecz, Ádám, Remili, Saglik az, akire különösen oda kell figyelnünk. Hátrányt jelenthet az angyalföldieknek, hogy csupán egyszer játszottak ideiglenes otthonukban, a Szusza Ferenc-stadionban. Nekünk minden pontra nagy szükségünk van, ugyanazt a szervezett, fegyelmezett és eredményes futballt kell nyújtanunk, mint Gyirmóton. Abból nem indulhatunk ki, hogy ősszel legyőztük a Vasast, ez már egy másik meccs lesz. Dolgunkat nehezíti, hogy Bosnjak Predrag a Fradi ellen jókora medvepuszit kapott a combjára, két centi hosszan beszakadt az izma. Funsho Bamgboye combizomhúzódással bajlódik, Ezequiel Calvente részleges bokaszalag-szakadása miatt nem szerepelhet.

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Devecseri – Iszlai, Jancsó, Kovács – Rácz, Williams, Halmosi. 

Csere: Gyurján, Schimmer, Mészáros, Kiss B., Hídvégi, Gajdos.

A vasiak szerda délután útra keltek, az éjszakát a fővárosban töltik.

A mérkőzést Berke Balázs vezeti, partjelzők Georgiou Theodoros, Szirt Gábor, a negyedik játékvezető Varga Gábor, az alapvonali játékvezetők Szőts Gergely, Kulcsár Katalin.

                                        Ősszel remek játékkal 1-0-ra nyertünk Sopronban a Vasas ellen

 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel az Ajka elleni bajnokira

Online már megvásárolhatóak a jegyek a vasárnapi, FC Ajka elleni hazai bajnokira, míg a Haladás Ajándékboltban szombaton kaphatóak elővételben a belépők.
0 1 0 2024.05.16. 12:10
Megtekintés
Tulajdonosi egyeztetés

Ma rendkívüli tulajdonosi egyeztetésen tárgyaltak arról, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. a következő szezonra vonatkozó licenc kérelme az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága részéről 2024.05.10-én elutasításra került, a pénzügyi kritériumok nem megfelelősége miatt.
0 0 0 2024.05.15. 21:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink