Szombathelyi Haladás


Zöld-fehér találkozó


2017.03.10. 11:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a bajnoki címvédő Ferencvárosi TC vendége lesz a Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

Idei három bajnokiján – Debrecen (0-0), Videoton (0-0), Újpest (1-0) – egy gólt szerzett az FTC, viszont egyet sem kapott. Elöl a gólínség azért is meglepő, mert olyan játékosok alkotják a támadószekciót mint Gera Zoltán, Marco Djuricin, Kleinheisler László, Radó András vagy éppen Böde Dániel. Ennek ellenére a fővárosiak kellő önbizalommal várhatják a két zöld-fehér csapat összecsapását, hiszen egy hete Gera góljával 1-0-ra nyertek az év legfontosabb meccsén, az Újpest elleni derbin.

A Haladás a nyitányon éppen az Újpesttől kapott ki, legutóbb Gyirmóton javított: 2-1-re nyert a Mészöly Géza vezette gárda. A vasiaknak van mire emlékezniük szombati ellenfelük kapcsán: a bajnokságban legjobban a Fradi ellen futballoztak, ősszel Sopronban parádés meccsen 2-0-ra verték Thomas Doll alakulatát.

- Nem véletlen, hogy tavasszal kevés gólt kapott a Ferencváros, hiszen már ősszel is a korábbinál nagyobb gondot fordított a védekezésre, és nagyon jól megszervezte hátsó alakzatát  – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Eddig is nehéz volt gólt rúgni a Fradinak, a Groupama Arénéban pedig különösen. Télen kicserélődött a fővárosiak kerete, úgy érzem sokkal egységesebbek lettek, mennek, hajtanak egymásért. Hogy kikre kell figyelnünk? Gyakorlatilag az egész csapatot felsorolhatnám, de külön kiemelném Gerát, Bödét, Moutarit, Lovrencsicset, Radót, Dilavert, Leandrót, valamint Kleinheislert és Botkát – utóbbi két fiú játékosom volt az utánpótlás-válogatottban. Szóval nehéz dolgunk lesz – de nekünk is van miből táplálkoznunk. Építhetünk az őszi, soproni bajnokira, ahol 2-0ra győztünk vagy a legutóbbi, Gyirmót elleni győzelmünkre. Mindkét csapat számára óriási téttel bír a találkozó, a Fradi a bajnoki cím megvédésre hajt, míg mi mielőbb szeretnénk begyűjteni a bentmaradáshoz szükséges pontokat. Tóth Máté vádlisérülést szenvedett Gyirmóton, Ezequiel Calvente pedig az Újpest ellen részleges külső-bokaszalag szakadást. Spanyol támadónkra többhetes pihenő vár. Gajdos Zsolt pedig combsérülése után még nem bevethető. A Rózsa Dániel, Jánvári Gábor, Németh Márió trió műtétje utáni rehabilitációját tölti.

Összeállítás: Király – Schimmer, Wils, Jagodics, Bosnjak – Kovács, Jancsó, Iszlai – Rácz, Williams, Halmosi.

Csere: Gyurján, Polgár, Hídvégi, Devecseri, Mészáros, Overgoor, Bamgboye.

Mészöly Gézától megtudtuk, a héten tesztelt angol Alaster Redmayne-re nem tart igényt a szakmai stáb.

A mérkőzést Szőts Gergely vezeti, segítői Viszokai László, Szalai Balázs, a negyedik játékvezető Medovarszki János. Az alapvonali bírók: Erdős József, Takács János.

                           Az őszi Haladás-FTC (2-0) második Hali-gólja utáni öröm pillanatai. Fotó: Németh Szabolcs

A Haladás a péntek délelőtti edzést és a közös ebédet követően útra kel, az éjszakát a vecsési Airport Hotelban tölti.

                                                          Az őszi sikerünk és egy 2013-as diadalunk

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel az Ajka elleni bajnokira

Online már megvásárolhatóak a jegyek a vasárnapi, FC Ajka elleni hazai bajnokira, míg a Haladás Ajándékboltban szombaton kaphatóak elővételben a belépők.
0 1 0 2024.05.16. 12:10
Megtekintés
Tulajdonosi egyeztetés

Ma rendkívüli tulajdonosi egyeztetésen tárgyaltak arról, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. a következő szezonra vonatkozó licenc kérelme az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága részéről 2024.05.10-én elutasításra került, a pénzügyi kritériumok nem megfelelősége miatt.
0 0 0 2024.05.15. 21:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink