Szombathelyi Haladás


Egy félidőn á tartotta magát a Haladás Viktória


2024.04.13. 17:30
PA

Az első félidőben még tartotta magát a listavezető és veretlen FTC otthonában a Haladás Viktória női NB I.-es labdarúgócsapata, a második játékrészben viszont a hazaiak 6-0-ra kiütték a vasiakat.

Ferencvárosi TC–Haladás Viktória 6-0 (0-0), Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Petzné.

FTC: Kostic – Gődér, Diószegi (Stanovic, 46.), Fenyvesi, Hubbard, Ott (Bozsik, 68.), Papp (Nagy V., 60.), Edwards, Kovács E., Kubassová (Czellér, 58,), Csányi. Edző: Albert Flórián.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Németh A, Balogh, Pintér, Csáki – Kránicz (Németh M., 59.), Kis (Nagy D., 46.), Urbán (Vesztergom, 69.), Kovács V., – Vladulescu (Feketevízi, 69.), Szil (Csizmadia, 66.). Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Csányi 2 (52, 73. – utóbbit 11-esből), Edwards (56.), Stanovic (81.), Fenyvesi (90)., Nagy V. (92.).

A vasiaktól sérülés miatt Novák Luca, Marlo Sweatman, Nagypál Fatima, Kováts Anna és Varró Veronika hiányzot, Kiss-Lantos Hanna viszont már a keretben volt. Az első félidőben ugyan a veretlenül éllovas FTC irányította a játékot, de a szombathekyiek stabilan védekeztek, jól állták a sarat, sokszor kiesegítették egymást a játékosok. A hazaiak ugyan helyzeteket dolgoztak ki, de ezeket ki is hagyták, míg a vendégek kontrékkal próbálkoztak. Szünet után Csányi, majd négy perc múlva Edwards is betalált (2-0). A szombateóhelyiek nem adták fel, ám Csányi újabb, ezúttal tizenegyesből szerzett találata végképp eldöntötte a meccset. A hátralévő időben még nagyobb fölénybe került a fővárosi együttes és az utolsó 10-12 percben újabb három gólt szerzett, így a vége 6-0 lett.

Az FTC teljesen megérdemelten nyert, de a gólkülönbség túlzott. A szombathelyiek gyakran gyermeteg hibákat vétettek, több gólt is szinte odaajándékoztak.

Markó Edina: – Nagyon jó első félidőt produkáltunk és a második játékrészt is jól kezdtük, voltak helyzeteink is. Igazából a harmadik bekapott gól fogta meg a csapatot, a meccs végére pedig szétestünk, ezt nem engedhetjük meg magunknak. Mivel szerdán már hazai pályán játszunk fontos bajnokit a Szeged ellen, így mihamarabb el kell felejteni ezt a találkozót.

A Haladás Viktória szerdán elmaradt bajnoki mérkőzést pótol: 16 órától a Kész.St. Mihály-Szegedet fogadják a zöld-fehérek a Haladás Sportkomplexumban.

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink