Szombathelyi Haladás


Három pontot ért a Kelemen-dupla


2024.04.09. 20:00
PA

A Budafoki MTE (2-0) elleni bajnoki mérkőzés két góljának szerzője, Kelemen Marko szüleinek ajánlotta találatait.

Kelemen Marko tavaly nyáron igazolt a szlovák MFK Ruzomberok (Rózsahegy) csapatától - kölcsönbe - a Szombathelyi Haladáshoz és ősszel a Nyíregyháza (1-1) elleni ajkai bajnokin szerezte első gólját zöld-fehérben - azóta viszont nem talált be NB II.-es mérkőzésen. A 23 éves támadó az eddig lejátszott 27 forduló alatt 11 alkalommal volt kezdő, 9-szer csereként állt be - és most már három gólnál jár. A Budafok (2-0) elleni múlt vasárnapi bajnoki meccsen ugyanis duplázott - a szlovák-magyar csatár két gólja pedig három fontos pontot ért a vasiak számára.

- Az első félidőben volt néhány hiba a játékunkban, ezeket a szünetben átbeszéltük, ennek is köszönhetően a második játékrészben már jobban futballoztunk - mondta Kelemen. - A góljaim? Az elsőnél próbáltam jól helyezkedni a tizenhatoson belül, Nyíri Vince remek passzt adott, én pedig befejeztem az akciót. A másodiknál igyekeztem kitalálni, hová passzolhat az ellenfél védője - elcsíptem az átadást, majd kicseleztem a kapust és a hálóba lőttem. Meccs előtt megbeszéltük, ha valaki gólt szerez, akkor a térdműtét előtt álló Csonka Bonifác mezét a magasba emeljük és felmutatjuk neki. Gesztust akartunk ezzel gyakorolni számára, hogy érezze: fontos a számunkra. Bevallom, az első gól után a nagy örömben el is felejtkeztem erről, de a második találatom után egyből rohantam a kispad felé a mezért. Őszintén szólva kicsit megkönnyebbültem, hogy betaláltam - ráadául kétszer is. A két gólomat egyébként a szüleimnek ajánlom! Egy csatártól nyilván gólokat várnak, sajnos ez nem mindig sikerült. Mentségemre szolgáljon, ősszel sokat voltam sérült, aztán miután felépültem, nem tudtam visszaverekedni magam a kezdőbe - 20-30 perceket játszottam. De érzem a bizalmat az edzőtől, szeretném további gólokkal segíteni a csapatot. Jelenleg egy pontra vagyunk a hatodik helytől, minden erőnkkel azon leszünk, hogy teljesítsük a szezon előtti elvárásokat.

                                                             A második Kelemen-gól előtti pillanat

Marko szülei ezúttal nem utaztak el a mérkőzésre - korábban azonban a Rohonci úton drukkoltak fiúknak és a Halinak

További hírek

Megtekintés
Fotókon a Kazincbarcika elleni bajnoki

Sok-sok fotó a vasárnapi bajnoki mérkőzésről.
0 41 0 2024.05.06. 17:50
Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, innen pedig roppant nehéz volt visszajönni a meccsbe. Ezt követően is sok hibát követtünk el, a Kazincbarcika pedig kihasználta helyzeteit
1 0 0 2024.05.06. 10:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink