Szombathelyi Haladás


Haladás II.: veretlenül az élen


2023.12.16. 11:00
haladas.hu

A Szombathelyi Haladás II. csapata telel a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tabellájának élén – a fiatal játékosokat felvonultató zöld-fehér együttes veretlenül tudta le tizenöt őszi mérkőzését.

A Szombathelyi Haladás Kft. II. fiatal játékosokat felvonultató csapata parádés őszt produkált, veretlenül száguldott át a mezőnyön, és messze a legtöbb gólt rúgta. Tizenöt bajnokin 13 győzelem és két döntetlen a zöld-fehérek mérlege - és egyszer sem szenvedett vereséget Horváth András gárdája.

– A legfőbb célunk az volt a megyei I.-es szerepléssel, hogy a fiatal futballistáink szokják a felnőtt futball légkörét, de emellett a bajnoki címet is határozott célként tűztük ki a csapat elé – jelezte a Szombathelyi Haladás Kft. II. edzője, a Sopron, a ZTE és a Haladás korábbi Magyar Kupa-­győztes NB I.-es futballistája, a kétszeres válogatott, az osztrákoknak bombagólt rúgó Horváth András (aki a mai napig tart egy rekordot: a legfiatalabb játékosként lépett pályára az NB I.-ben, egy nappal a 15. születésnapja előtt!). – A srácok tisztességgel beleálltak a munkába – heti hat-hét edzésünk van –, komolyan vették a feladatot, példás hozzáállással futballozták végig az őszt. Ráadásul a csapat az U19-es országos kiemelt bajnokságban is szerepel – vagyis két fronton áll helyt. Edzésről edzésre, meccsről meccsre fejlődtünk, és az első négy-öt forduló után már fizikálisan, a párharcokban is rendben voltunk. Igyekeztünk kombinatív futballt játszani, csapatként futballozni, nagy tempót diktálni. A folyamatos fejlődésünket jó mutatta az utolsó előtti őszi forduló, amikor a jó formában lévő, jó erőt képviselő, közvetlen riválisunknak számító Sárvár vendégeként nyertünk magabiztosan 4-0-ra.

- Persze van még hová fejlődnünk, de összességében elégedett vagyok az őszi szezonnal. Reményeim szerint változatlan kerettel futunk neki a tavaszi szezonnak – és természetesen továbbra is a bajnoki cím a célunk! Bár nem lesz könnyű dolgunk, mert a Király, a Vép és a Sárvár is komoly rivális - jelezte Horváth András.

A Vas vármegyei I. osztály tabelláját ITT TALÁLJA.

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink