Szombathelyi Haladás


Komoly elismerés női futballistánknak


2023.12.14. 08:10
PA

A Haladás Viktória jamaiaki válogatott középpályása, Marlo Sweatman az UEFA Elite Scout oklevelét vehette át.

A szombathelyiek középpályása, Marlo Sweatman sikeres őszi szezonon van túl, hat góljával a zöld-fehérek legeredményesebb játékosa és ő csapatunk elsőszámú tizenegyesrúgója. Nos, Marlo nem csak a pályán, hanem a fehér asztalnál is kitett magáért, sikeresen elvégezte az UEFA által szervezettt Elite Scoute (játékosmegfigyelő) programot, melynek végén átvehette az UEFA Elite Scout okvelelet. 

- Három hónapon keresztül tartott a képzés - mondta Marlo Sweatman. - Összesen 35 egyesülettől érkeztek szakemberek, olyan klubok scoutjaival együtt végeztem a tanfolyamot, mint például a Borussia Dortmundé, a PSG-é, a Liverpoolé, a Chelseaé, az Al-Nassr-é, a Benficáé. Londonban, Svájcban és Monacóban tartották a képzéseket. Jártunk az UEFA svájci központjában, Nyonban is, aztán Angliában az Arsenalnál, a Tottenhamnél - a vizsga pedig az AS Monacónál volt. Nagyon örültem, hogy egy magyar klubot képviselhettem és annak is, hogy nőként vehettem részt a programban. Igazán ritka, hogy valaki bekerüljön ebbe  a programba, ezért különösen hálás vagyok Markó Edina vezetőedzőnknek, aki támogatta és elfogadta a tanulásomat és megoldotta, hogy összeegyeztethessem az iskolát és a futballt. Mindössze 70-en kapták meg ezt az oklevelet a világon, amit én is átvehettem és ebből csak hárman nők - az egyik én vagyok.

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink