Szombathelyi Haladás


Pálfi és Nyíri a forduló válogatottjában


2023.12.06. 19:40
PA

A Szombathelyi Haladás két játékosa is bekerült a Nemzeti Sport által összeállított 17. forduló válogatottjába.

A vasiak kapusa, Pálfi Donát nem unatkozott a Gyirmót FC Győr (1-1) elleni bajnokin. A  23 éves hálóőr bravúrt bravúrra halmozott a vasárnapi mérkőzésen, az első félidőben így többször is meccsben tartotta csapatát. Nyíri Vince pedig a 61. percben állt be csereként, majd a 73. percben Jagodics Márk szemfülesen elvégzett szabadrúgása után lőtt szép gólt. De ezen kívül is jó teljesítményt nyújtott, ha kellett, bátran cselezett, gyakran beszállt az összjátékba. Nem véletlen tehát, hogy mindketten bekerültek a Nemzeti Sport által összeállított 17. forduló válogatottjába.

- Mindkét oldalon sok helyzet adódott, sőt, komoly ziccerek is voltak, szerencsére egy kivételével mind elakadtak bennem – mondta szerényen Pálfi Donát. – Két igazán komoly védenivalóm is volt, a legnagyobbat talán akkor kellett nyújtózkodnom, amikor bal lábbal kispárgáznom egy lövést. Szóval akadt dolgom, de próbáltam csak a játékra koncentrálni és arra, hogy jó teljesítményt nyújtsak. A sok havazás és a fagy miatt nem volt egyszerű mutatvány a talajon megállni, mély és nagyon laza volt a talaj, minden kitámasztásnál, passznál „dadogott” a lábam, úgyhogy a védőkkel abban maradtunk, hogy a biztosra koncentrálunk, csak ésszerű kockázatot vállalunk. Hogy mennyire zavart a hideg? Semennyire, végig dolgozott bennem az adrenalin, nem éreztem a mínuszokat. Noha sok dolgom volt, mentálisan nem a Gyirmót, hanem a ZTE elleni Magyar Kupa-meccs és a Vasas elleni bajnoki volt a nehezebb. Előbbi ugye a preztízs, a rengeteg szurkoló, a fantasztikus hangulat miatt volt különleges és mégiscsak egy NB I.-es csapat ellen játszottunk. A Vasasban pedig rengeteg minőségi támadó szerepel, végig résen kellett lennem.

                                                                   Pálfi Donát biztos pont a kapuban

- Nagyon jól érzem magam a kapuban, örülök, hogy a mester hétről-hétre lehetőséget ad, amit próbálok meghálálni – jelezte Pálfi. – Minden edzésen maximálisan odateszem magam, hogy a következő bajnokin is én védjek. Örülök, hogy bekerültem a forduló válogatottjába és, hogy én lettem a forduló legjobb kapusa. Azért dolgozok hétről-hétre, hogy még jobb legyek, pozitívum számomra, amikor mások is elismerik a teljesítményemet.

- Nem egyszerű egy ilyen kiélezett helyzetben beszállni egy meccsbe, amikor egy-egy gól dönthet – mondta Nyíri Vince. – De amikor kiderült, hogy nem leszek kezdő, végig az járt a fejemben, ha pályára lépek, tudjak segíteni a csapaton – és eljátszottam a gondolattal, hogy jó lenne gólt is szerezni. A gólom? Előtte én harcoltam ki egy szabadrúgást, majd mivel láthatóan a Gyirmót nem számított rá, hogy onnan veszélyesek lehetünk, összenéztünk Jagodics Márkkal és elindultam. Üres terület volt előttem, Márk remek labdát adott és a befejezés is jól sikerült, kilőttem a hosszú, jobb sarkot. Ez már a harmadik találatom, a gólokat tekintve már most ez a legeredményesebb szezonom. Hogy ez minek köszönhető? Nem is tudom, mindenesetre az önbizalom sokat számít a pályán, úgy érzem, ezzel nincs gondom. De az egyik szemem sír, a másik nevet. Mert hiába lőttem gólt, ez csak egy pontot ért. Szóval jobb lett volna, ha más szerzi azt a gólt, de nyerünk, mert a csapat eredményessége az első. Szerencsére már nem az első alkalom volt, hogy bekerültem a forduló válogatottjába, ezek mindig jó visszajelzések számomra. Ezúttal ennek különösen örültem, hiszen csak a második félidő közepén álltam be.

                                                                    Nyíri Vince gólját ünneplik a társak

 

További hírek

Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50
Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink