Szombathelyi Haladás


Aleksandar Jovic a Szombathelyi Haladás vezetőedzője


2023.06.12. 15:50
Pum András

A szerb szakember 2023. június 12-től irányítja a csapatot, az aláírás után már a héten megtartja az első edzést. A tréner 2 évre kapott bizalmat Szombathelyen.

- Nagyon örülök, hogy edzőként térhettem vissza Magyarországra, hiszen korábban játékosként már megismerhettem az országot - mondta Aleksandar Jovic. - Nagy kihívás és egyben kitüntetés is, hogy a szombathelyi futballért dolgozhatok. Tudom, hogy egy nagy múltú klubhoz érkezem és minden erőmmel azon dolgozok, hogy előrelépjen az együttes. A kezdeményező támadófutballban hiszek és ezt a játékstílust szeretném megvalósítani Szombathelyen is. A csapatot ismerem, az eddigi mérkőzéseket felvételről megnéztem. Egy rövid időre biztosan szükségem lesz ahhoz, hogy kialakítsam azt a keretet, amellyel ezt a játékstílust érvényesíteni tudjuk. Szombathelyen a szurkolók megtapasztalhatták azt az élményt amikor magasabb szinten játszott a csapat, azt szeretnénk ha azt a hangulatot tudnánk visszahozni a lelátóra a következő időszakban.

                                                                        Aleksandar Jovic két évre írt alá

JÁTÉKOS-PÁLYAFUTÁS

A korábbi befejező csatár, Aleksandar Jovic játékosként hazájában a Crvena Zvezdában, a Vozdovacban, a Cukarickiben szerepelt, majd 1996-ban légiósnak állt, a görög PAOK Szalonikiben, a német Hansa Rostockban, az izraeli Hapoel Haifában, majd újra Németországban, az Offenbachban, aztán a Carl-Zeiss Jenában futballozott. Ezt követően, 2001 nyarán az FTC-hez szerződött, ahol három éven keresztül, 2004 nyaráig futballozott - a fővárosi zöld-fehérektől vonult vissza 32 évesen. Az FTC-ben 56 mérkőzésen 13 gólt szerzett. A Ferencvárossal egyszer-egyszer bajnokságot és Szuperkupát, kétszer Magyar Kupát nyert. Jovic egyszeres jugoszláv válogatott, 1998-ban Argentina ellen lépett pályára.

EDZŐI KARRIER

A jelenleg 51 éves, belgrádi születésű Jovic 2010-ben kezdett el edzősködni, első csapata a Cukaricki volt, majd az FK Sindjelic Beograd következett, aztán a ciprusi AE Larisszánál másodedzőként dolgozott, utána a szlovén ND Goricánál ismét vezetőedzőként irányította az együttest. Ezután, 2021-ben a Vozdovacnál a tehetségfejlesztésért felelt, 2022 februárjában kinevezték a szerb U19-es válogatott szövetségi edzőjévé, hétszer dirigálta a csapatot. Végül 2022 nyarától 2023 áprilisáig Szerbia U16-os válogatottját irányította - öt mérkőzésen ült a kispadon.

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint igazságos döntetlent játszottunk Pécsett.
1 0 0 2024.04.29. 20:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink