Szombathelyi Haladás


Győztes búcsú


2022.12.11. 15:10
Pum András

A labdarúgó NB II. idei utolsó, 20. fordulójában a Szombathelyi Haladás idegenben 2-0-ra nyert az Aqvital FC Csákvár ellen.

Aqvital FC Csákvár–Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1). Csákvár,  150 néző, néző, NB II.es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Csonka.
Csákvár: Auerbach – Dulló, Alaxai, Karacs, Baranyai (László, 83.) – Kocsis D. (Ominger, 58.), Mészáros D. (Magyar Zs., 58.), Körmendi – Tamás N. (Kártik, 58.), Baracskai, Torvund (Janyickij, 58.). Edző: Tóth Balázs.
Szombathelyi Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Csernik (Nyíri, 92.), Derekas, Rácz (Lencse, 87.), Doktorics (Horváth R., 87.) – Molnár R. (Borvető, 46.).  Edző: Michal Hipp.
2. perc: Baracskai ugrott ki a bal oldalon, nyolc méterről leadott lövését bravúrral védte a kifutó Verpecz.
15. perc: Csilus ment el a bal oldalon, beadását a hosszún érkező Rácz lőtte kapura, nagy helyzetből, 12 méterről, de Auerbach bravúrral szögletre mentett. 
19. perc: Rácz 18 méteres, jobb sarokra tartó szabadrúgását védte elvetődve Auerbach, 
21. perc: Németh Milán balról, 11 méterről leadott lövését védte a kapus
42. perc: Rácz passzolt a bal oldalon Csernikhez, aki védője mellett befelé tolta a labdát, majd 12 méterről a bal felső sarokba lőtt (0-1).
47. perc: Mészáros húzta el Rácz lábát a tizenhatoson belül. A tizenegyest Rácz a jobb sarokba lőtte (0-2).
Orkánerejű szélben és csákvári helyzettel kezdődött a mérkőzés. A pálya talaja megnehezítette a csapatok dolgát: az elmúlt napok esőzése és a havazása megtette hatását, mély volt a talaj. Pár percnyi játék után átvette a mérkőzés irányítását a szombathelyi csapat és jöttek is a kisebb és nagyobb helyzetek. A csákváriak kontrákkal próbálkoztak, de Verpecznek szinte semmi dolga sem akadt. A vasiak irányították a mérkőzést, sok gyors támadással bontották meg a védelmet és hajrában egy szép egyéni megmozdulás után meg is szerezték a vezetést.

                                                            Csernik Kornél gyönyörű gólt szerzett

Szünet után Rácz Barnabás ismét biztos lábbal értékesített egy büntetőt – már 2-0-ra vezettek a zöld-fehérek. Kétgólos hátrányban a hazaiak is többet kockáztattak, de nem találtak fogást a szombathelyieken. Jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk ritkán forogtak csak veszélyben. A vasiak biztosan őrizték kétgólos előnyüket, a csákváriak nem tudtak újítani.
A Haladás a meccs nagy részét kézben tartotta, teljesen megérdemelten nyert.
 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink