Szombathelyi Haladás


Gól után gólpassz


2022.12.06. 09:00
PA

Doktorics Áron jól futballozott, gólpasszt is adott a Diósgyőrben 2-1-re megnyert bajnokin.

Remek formában futballozik Doktorics Áron. A 21 éves futballista a Kozármisleny ellen hazai bajnokin gólt szerzett, Diósgyőrben pedig gólpasszt adott Rácz Barnabásnak. ”Doki” csapatunk egyik alapembere.

- Az első félidőben – amíg nem kaptunk gólt – minden rendben volt, jól futballoztunk, voltak lehetőségeink – mondta Doktorics. – Nekem is akadt egy nagy helyzetem: labdát szereztünk, elindultam a védők mögé, Csernik Kornél jó ütemben passzolt, átvettem a labdát két védő között– ha átnézek a hosszú oldalra, lehet, jobb lett volna, mert a másik szélen Bosnjak Predrag jött üresen. Így is csak a védővel álltam szemben, ám mivel tudta, hogy bal lábas vagyok, így arra a lábamra készült, ezért kénytelen voltam áttenni a jobbra, a lövés pedig elment a jobb sarok mellett. Aztán megszereztük a vezetést, de el kell ismerni: az egyenlítő találatuk után beszorítottak minket. Szünet után is ellenfelünk birtokolta többet a labdát, mi kontrákkal próbálkoztunk. Aztán Rácz Barnabás tizenegyesével megszereztük a vezetést. Ami a gól előtti pillanatokat illeti, mivel a meccs elején egyszer-kétszer sikerült labdát szereznünk a diósgyőriek térfelén, fent maradtam a támadásnál, gondoltam, hátha ismét lesz esélyem. Nyilván azzal nem kalkulálhattam, hogy majd a kapus belehibázik, de az, hogy fent maradtam az ellenfél tizenhatosánál, tudatos volt. Amikor hozzám került a labda, láttam, hogy nem tudom ellőni, így Ráczhoz passzoltam, akit buktattak, csapattársam pedig ismét magabiztosan értékesítette a büntetőt. Úgy érzem végig egységesek voltunk, hátul jól zártunk, az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk azért, hogy pontokat szerezzünk, úgyhogy – bár voltak meleg percek - megérdemeltük a győzelmet.

- Az MTK, a Gyirmót után a DVTK-t is legyőztük, miközben a gyengébbnek tartott Szentlőrinctől és a Mosonmagyaróvártól például kikaptunk. Mi az oka a kettősségnek?

-Egy kombinatívabb, támadó szellemben játszó csapat ellen könnyebb futballozni, nagyobbak a területek mögöttük. Nekik kell inkább kezdeményezniük, mi pedig többször is labdát szereztünk ellenfelünk térfelém. Míg egy kisebb együttes jobban beáll védekezni, nehéz a védelmi falukat feltörni és motiváltak, hogy a Haladás megverjék. Nincs mese, ha sikeresek akarunk lenni, ezeket a csapatokat is muszáj legyőznünk.

- Hipp támadószellemű futballt játszat a csapattal – hogy látod, mennyire működik az új szisztéma?

- Valóban, az edzőváltás óta nagyobb hangsúlyt fektetünk a támadójátékra, ebben nagyot léptünk előre. Az edzéseken is sokat gyakoroljuk a támadásokat, ami óhatatlanul azzal is jár, hogy a védekezésünk kicsit fellazul, többet rontunk. És itt nem pont a védelemre és a kapusra gondolok, hanem a csapatvédekezésünkre. Ennek ellenére jó ez az irány – én is ennek a híve vagyok - és a mester is abban hisz, hogy gólokat szerezzünk és szerintem a szurkolók is szívesebben néznek egy többgólos Haladás-sikert, mint egy sovány 1-0-át.

- Vasárnap az őszi szezonzárón Csákvárra látogatunk, ahol nem lesz tévéközvetítés, nem lesz annyi szurkoló és a stadion sem olyan szép, mint a DVTK-é. Mennyire lesz nehéz felpörögni?

-Tény, mások a körülmények, de profi játékosok vagyunk és minden meccsen nyerni akarunk. Ráadásul a Csákvár jó csapat, közvetlen riválisunk, biztosan győzelemmel akarja zárni az őszt. Ők is és mi is jó formában vagyunk, lényeg, hogy eggyel több gólt szerezzünk, mint ők – akkor nagy baj ugye nem lehet. Legalább olyan bátran és gólratörően kell futballoznunk, mint tettük azt Diósgyőrben.

További hírek

Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Barni!

Ma, április 26-án ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Rácz Barnabás. Boldog Születésnapot kívánunk, Barni!
0 0 0 2024.04.26. 12:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink