Szombathelyi Haladás


Jó hírek a műtét közben


2022.09.28. 16:50
PA

Egy év helyett várhatóan csak néhány hónapot kell kihagynia a Haladás-Viktória FC női NB I.-es labdarúgócsapatának támadójának, Szil Tündének.

A Haladás-Viktória FC támadója, Szil Tünde július 13-án sérült meg. Úgy tűnt, hogy a futballistának elszakadt a jobb térdében a keresztszalagja, emellett a porc is megsérült, azaz elvileg nagyjából egyéves kihagyás várt volna rá. A támadót kedden megműtötték a szombathelyi Markusovszky Kórházban - a csatár szerdán már remek hírekkel szolgált.

- Mindössze 40 percig tartott a műtétem, nem altatást, hanem helyi érzéstelenítést kértem azért, hogy képben legyek és kíváncsi voltam, hogy zajlik a műtét – mondta Szil Tünde. – Azért tartott csak annyi ideig a műtét, mert kiderült, hogy a keresztszalagomból csak egy kis rész szakadt el, amellyel nem kellett foglalkozni – ez majd odatapad más részhez. Így csak a leszakadt porcot távolították el. Úgyhogy kétlábon jöttem be és kétlábon, mankó nélkül mentem ki – a mankót néha csak azért használom, hogy meglegyen a biztonságérzetem. Hétfőn este mentem be, kedden műtöttek, szerdán már kijöhettem a kórházból. Mondanom sem kell, az új diagnózis óriási örömhír számomra, mert lélekben már fel voltam készülve, hogy elszakadt a keresztszalagom és hosszú-hosszú ideig nem futballozhatok. Most annyi van, hogy néhány hétig nem hajlíthatom be teljesen és nem nyújthatom ki a lábamat. De ez nem újdonság, a sérülésem után egy darabig ugyanez volt a helyzet. Két hét múlva kell visszamennem kontrollra és varratszedésre. Azt most még nem tudom megmondani, hogy mikor edzhetek ismét, úgy gondolom, a téli felkészülést már a csapattal együtt kezdhetem el. Ez óriási dolog ahhoz képest, hogy korábban arról volt szó, hogy egy évet is ki kell hagynom. Csütörtökön hazautazom Szegedre, két hétig otthon leszek, szombaton pedig kimegyek a lányoknak szurkolni – a Haladás-Viktória ugyanis éppen Szegeden játszik.

                                                              Szil Tünde optimistán tekint előre

További hírek

Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Barni!

Ma, április 26-án ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Rácz Barnabás. Boldog Születésnapot kívánunk, Barni!
0 0 0 2024.04.26. 12:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink