Szombathelyi Haladás


Pazar hangulatban nagy győzelem!


2022.08.14. 20:40
PA

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában a Szombathelyi Haladás szomszédvári rangadót nyert a vendég ETO FC Győr ellen – 2-1-re győzött a házigazda.

Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr 2-1 (2-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 2532 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács J. Z.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas, Hursán, Sipos (Nyíri, 85.), Doktorics (Horváth R., 62.) – Molnár R. (Bartusz, 79.), Borvető (Lencse, 62.). Edző: Németh Szabolcs.

Győr: Kovácsik – Kovács K. (Kiss Balázs, 69.), Csonka, Csinger, Papp – Borsos (Óvári, 69.), Kiss Bence (Bacsa, 87., Babati (Bencze, 69.), Kiss M. (Toma, 79.) – Vitális, Benczenleitner. Edző: Timár Krisztián.

Gólszerzők: Hursán (31.), Sipos (45+1.), ill. Borsos (38.).

7. perc: Derekas lépett ki a jobb szélen, az alapvonal közeléből élesen, erősen beemelte, belőtte a labdát, az érkező Borvető pedig az ötösről a felső lécre fejelt.

27. perc: A hazai 16-oson belül ide-oda pattogó labdát Csonka szúrta kapura középről, 15 méterről, a játékszer centikkel a jobb kapufa töve mellett hagyta el a pályát.

31. perc: Doktorics ívelt be szabadrúgást jobbról, a bevetődő Németh Milán talán megzavarta a kapust, akiről kijött a labda, amit a berobbanó Hursán a hálóba sodort (1-0).

                                                                          Hursán gólját ünneplik a társak

38. perc: Egy hátul eladott labdát megkaparintva vezetett kontrát a Győr, az akciót Borsos zárta góllal: betört a 16-oson belülre, majd balról, 14 méterről a hosszú sarokba emelt (1-1).

45+1. perc: Sipos lőtt rá egy szabadrúgást balról, 24 méterről, a labda megpattant a sorfalon, végül győri kapu bal felső sarkában kötött ki (2-1).

67. perc: Verpecz védte bravúrral Borsos közeli ollózását.

Óvatosan kezdtek a felek, az elején főleg mezőnyben gyűrték egymás, néhány beívelés, átlövés okozott izgalmat – és persze a Haladás kapufája! A percek múlásával aztán átvette az irányítást a házigazda, rendre a győri térfélen pattogott a labda, akadt dolga Kovácsik kapusnak. Energikusan futballozott a Haladás, jól védekezett, gyors támadásokat vezetett. Így teljesen megérdemelten szerzett vezetést – ám egy egyéni hibát büntetve gyorsan egyenlített az ETO. Azonban az első játékrész hosszabbításában egy látványos szabadrúgásgólt szerzett a Haladás – így előnnyel vonulhatott szünetre. Mozgalmas, hajtós első félidőt produkáltak a csapatok.

Visszatérve a pályára is maradt a remek tempó, a kemény küzdelem. A Győr pedig igyekezett magához ragadni az irányítást. A Haladás szervezetten védekezett, és próbált kontrázni. De egyre erősödött a győri nyomás. A hazai szakmai stáb kettős cserével igyekezett frissíteni.  Ment előre az ETO, egyre több teret hagyva a hazai ellentámadásokra. Keményedett a csata, de a játékvezető nem fújt le minden apró ütközést, így folyamatos volt a játék. Zömében a szombathelyi térfélen pattogott a labda, ennek ellenére az ETO nem tudott komoly helyzetet kialakítani. Fogyott az idő, egyre feszültebben futballoztak a vendégek. Míg a Haladás szervezetten tette a dolgát. És leperegtek a percek, kicsikarta a győzelmet a szombathelyi gárda!

Remek hangulatban roppant harcos meccset nyert meg a Haladás – összességében teljesen megérdemelten. A vasiak motiváltan, szervezetten, keményen futballoztak, fontos diadalt arattak.

További hírek

Megtekintés
Rangadót vív a Szombathelyi Haladás II.

A Szombathelyi Haladás II. vasárnap 17 órai kezdéssel a Király SE-t fogadja az Illés Akadémián.
0 0 0 2023.09.23. 11:50
Megtekintés
Zöld-fehér összecsapás

A Merkantil Bank Liga 8. fordulőjában vasárnap 19.45-kor (Tv: M4 Sport) a Szombathelyi Haladás az ETO FC Győr otthonában lép pályára.
0 1 0 2023.09.22. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink