Szombathelyi Haladás


Gólokkal hálálta meg a bizalmat


2022.06.08. 20:30
PA

A Szombathelyi Haladás 20 esztendős csatára, Tóth Milán a magunk mögött hagyott bajnokságban vált alapemberré - és 11 találattal csapatunk házi gólkirálya lett.

Tóth Milán a 2020/21-es bajnokságban kilencszer volt kezdő, tízszer csere, két gólt szerzett. A magunk mögött hagyott, 2021/22-es bajnokságban viszont Németh Szabolcsnál stabil játékossá vált, 31 alkalommal kezdőként, háromszor csereként lépett pályára és 11 gólt szerzett - ezzel csapatunk házi gólkirálya lett. Az első, komoly NB II.-es idényében tehát remekül teljesített az ózdi születésű, az Illés Akadémián nevelkedett, 20 esztendős csatár. Ősszel egyébként öt, tavasszal hat gólt jegyzett Tóth.

- A csapat ősszel jobban szerepelt, mint tavasszal, de te hogy érzed, neked mikor ment jobban a játék?

- Emlékszem, amikor ősszel beszélgettünk, öt gólom volt és arra a kérdésre, hogy hány gólt várok magamtól a bajnokság végére, azt nyilatkoztam, hogy minimum tíz találattal elégedett lennék - mondta Tóth Milán. - Nos,11 gólt szereztem a bajnokságban, úgyhogy ilyen szempontból a tavasz nekem jobb volt. De egyébként az őszöm és a tavaszom is hasonlóan sikerült.

- Melyik a 11-ből a kedvenc gólod?

- Kettéválasztanám. A legkedvesebb, a nyitányon, Pécsett szerzett gólom. Már csak azért is, mert az volt az első gólom ebben a bajnokságban és fiatal játékosként (akkor még csak 19 éves volt Tóth Milán - a szerk.) sikerült eldöntenem a meccset. A legszebb pedig az utolsó előtti fordulóban, Kecskemét elleni találatom, ahol bár sajnos kikaptunk, de a gólom miatt azért emlékezetes marad a meccs számomra. 

                                                             Tóth Milán gólerős játéka sok pontot hozott 

- A tavaszi idénynyitón szerzett győri dupla sem volt rossz...

- Valóban, de azért nem akartam említeni, mert éppen Győrből kerültem az Illés Akadémiára, sőt, pár meccset játszottam is az ETO-ban. De igen, annak a két gólnak is örültem, már csak azért is, mert rengeteg szurkolónk elkísért bennünk, remek hangulatú, jó kis meccsen győztünk.

- Miben fejlődtél az első, stabil NB II.-es szezonodban?

- Noha szélsőnek tartok magam, ebben a bajnokságban középcsatárt játszottam - de aztán hamar megszerettem, megszoktam ezt a posztot is. És erőnlétben is előreléptem, sikerült megtartanom a labdát a nagydarab, fizikálisan erős védők mellett. Emellett úgy érzem, a mezőnyben is többet dolgoztam. Örülök, hogy szinte stabil játékossá váltam, összességében tehát jó szezonom volt, nem panaszkodom. Ami a csapat szereplését illeti, a hatodik hely szerintem reális. Ha valaki a bajnokság előtt azt mondja, hogy hatodikként futunk be, aláírom. Aztán persze az őszi szereplésünk végezhettünk volna előbbre is. Hogy miért nem sikerült? Például azért, mert tavasszal olyan csapatok ellen kaptunk ki itthon, akiket meg kellett volna vernünk. Nem mentség, de ettől még tény: a kiesés ellen küzdő csapatok beásták magukat kapujuk elé, borzasztó nehéz volt ellenük focizni. Sajnos nem tudtuk igazán feltörni a védelmüket. Míg egy Diósgyőr, egy Vasas ellen jól szerepeltünk hazai pályán, mert nem csak mi, hanem ők is focizni akartak, éppen ezért nagyobb területünk is volt - ráadásul szerintem mindkét csapat ellen kifejezetten élvezetes, jó iramú meccset játszottunk. Másik ok, hogy hullámzó teljesítményt nyújtottunk tavasszal és amikor valakinek nem ment a játék, nem akadt olyan - mondjuk a kispadról beszállva - aki becserélve igazán lendített tudott volna a csapat játékán. Ősszel a cserék is sokat segítettek, tavasszal kevésbé.

- Hogy telik a szünet?

- A bajnokság befejezése után hazautazam Ózdra, pár napja pedig az egyik tengerparton pihenek. 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink