Szombathelyi Haladás


Zöld-fehér csata


2022.04.01. 22:10
PA

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Sportkomplexumban a Haladás-Viktória FC az ETO FC Győrt fogadja.

A Székely Tibor vezette vasiak idén tétmeccsen veretlenek: a bajnokságban 1-1-re végeztek Soroksáron és odahaza gólnélküli döntetlenre a Puskás Akadémia ellen. A Magyar Kupában pedig Szombathelyen 4-0-ra verték a Diósgyőrt, aztán 1-1-gyet játszottak a Soroksárral, tizenegyesekkel Urbánék jutottak az április 27-i fináléba. Ahol riválisuk éppen szombati ellenfelük, az elődöntőben meglepetésre a címvédő FTC-t 2-1-re legyőző ETO FC Győr lesz. A Haladás-Viktória és az ETO azonban szombaton még csak bajnokin csap össze. A szombathelyiek 17 ponttal a negyedik, a kisalföldiek 28 egységgel a második helyen állnak.

Dörnyei Balázs csapata a tavaszi nyitányon 2-2-őt játszott Felcsúton, legutóbb 3-0-ra verte az MTK-t. A győriek az elmúlt hetekben négy légióst - a holland Luijks-t, az egyesült államokbeli Keene-t, valamint az ukrán Samsont és Korsunt szerződtették. De a győrieket erősíti a korábban Szombathelyen futballozó Rácz Zsófia és Öreg Cintia is.

– A kupasiker nagyon jót tett a lányoknak, nagyon boldogok, hogy bejutottak a fináléba – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – A szerdai meccs után az öltözőben átbeszéltük a továbbjutást, kicsit ünnepeltünk is – de ezzel le is zártuk az összecsapást, azóta a szombati bajnokira készülünk. Noha a kupadöntőben az ETO-val játszunk, nem keverjük a két sorozatot, most a bajnokin akarjuk legyőzni őket. A Győr nagyon erős csapata, amely az utóbbi időben tovább erősödött – más célokért küzd, mint mi. Nagyon egységes, kompakt együttes, gyorsan megy át védekezésből támadásba – nem véletlenül áll a második helyen a tabellán. Mindenesetre szeretnénk eredményesen szerepelni az ETO ellen.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink