Szombathelyi Haladás


Haladás az NB I. felé


2021.10.07. 15:50
PA

Listavezetők, veretlenek, legkevesebb gólt kapták. Ismerősek a szavak? Igen, ez kérem a Szombathelyi Haladás.

A mieink 11 fordulót követően hét győzelemmel, négy döntetlennel, vereség nélkül állnak az élen – egyedül a zöld-fehérek nem kaptak ki. Németh Szabolcs együttese ráadásul a legkevesebb gólt kapta a mezőnyben, mindössze háromszor rezdül Rózsa Dániel hálója. Akciógólt pedig nem is kaptak a szombathelyiek, két találat büntető, egy szöglet után született.

- A sikernek több összetevője is van – kezdte Németh Szabolcs. – Egyrészt a keretet nyáron sikerült megerősíteni, így nagy a versenyhelyzet a csapatba kerülésért. Nagyon jól sikerült a nyári felkészülésünk is, a játékosok vevők voltak a munkára. Aztán a klubnál stabilitás van, jók a körülmények, a menedzsment – Séllei Árpád ügyvezetővel az élen – mindent megtesz a minél jobb szereplés érdekében. Rengeteget számít, hogy sok a vasi kötődésű futballista, mindig akkor volt jó a Haladás, amikor döntően vasi futballisták alkották a keretet. Ők itt nőttek fel, tudják, mit jelent a Haladás, ami több számukra, mint egy klub. Ami az idei szereplésünket illeti, az elért eredmények magukért beszélnek, tehát megérdemelt az első helyünk. Ugyanakkor a játékunk minőségével nem vagyok teljesen elégedett, de a fiúk is tudják, még több kell, sokat kell dolgoznunk az edzéseken, hogy játékban előrelépjünk. És aki ismer, tudja: maximalista edző lévén sosem vagyok teljesen elégedett. Viszont abszolút elégedett lehetek a fiúk munkamoráljával, az edzéshez való hozzáállásukkal, a csapategységgel. A játékosok vevők a munkára, látják, van értelme dolgozni. Az eddigi 11 bajnoki közül több olyan meccs is van, amelyiken a csapat jól futballozott. Legjobban a Győr elleni második félidei játék tetszett, ott győzelmet érdemeltünk volna. Aztán a Budaörs elleni első félidő is nagyon rendben volt. Személy szerint nekem a Dorog elleni idegenbeli meccs különösen fontos volt, kétszer is dolgoztam Dorogon és a meccs előtt ellenfelünk mögött álltunk a tabellán – nagyon szerettem volna, hogy helyet cseréljünk. Sikerült. De az addig százszázalékos, Nyíregyháza elleni idegenbeli bajnokit is megemlíteném, jól játszottunk és megszakítottuk a nyírségiek addigi hibátlan mérlegét. Bő a keretünk, ám ez nem okoz feszültséget, akik nem kapnak lehetőséget, elfogadják helyzetüket és ők is látják, van értelme dolgozni. Természetesen ha valaki nem jól teljesít, akkor változtatok. De a cserék rendre jól szállnak be. Emlékezhetünk Tóth-Gábor Kristóf beállására a Békéscsaba ellen, Délczegére Budafokon, Monorira, Horváth Rajmundra, Guzmicsra Tatabányán, a Dorog elleni bajnokin. Valamennyien nyerőemberek voltak, ez is mutatja: egy csapat nem csak 11 játékosból áll.

A Haladás meccsein feltűnő, hogy egy-egy pontrúgás után az ellenfelet meglepő, begyakorolt szituációkat alkalmaz a csapat – amelyekből már több gól is született.

- A pontrúgásokkal mérkőzéseket lehet nyerni – és veszíteni is – magyarázta a Haladás mestere. – Éppen ezért sokat gyakoroljuk ezeket a szituációkat edzéseken és mindig újakat találunk ki.

Németh Szabolcsnak van oka az örömre: a Haladás sorban szerzi a három pontokat Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

Arra is kíváncsiak voltunk, Németh Szabolcsnak van-e edzői példaképe?

- Louis van Gaal és José Morurinho nagy hatást gyakorolt rám - jelezte a tréner. - Előbbi valamennyi csapatával nagyon sikeres volt, a többek között Kluiverttel, a de Boer-testvérekkel felálló Ajax parádés csapat volt. De a Barcelonával és a holland válogatottal is remek eredményeket ért el. Amellett, hogy eredményes volt csapataival, a látványos játékra is törekedett. Én is hasonló elveket vallok, az eredményesség mellé a látványos játék is fontos számomra. A portugál mestert pedig valamennyi csapatánál tisztelték játékosai, imponáló az is, hogy mennyire szenvedélyes.

A Haladás már négy forduló óta vezetik a bajnokságot – cél a feljutás?-

- A  földön kell maradni, nagyon sok, 27 forduló vár még ránk – mondta higgadtan Németh Szabolcs. – Eddig a sérülések, eltiltások elkerülték a csapatot, egy-egy embert tudunk is pótolni, de ha tömegesen kidőlnek a játékosok, akkor bizony nehezebb dolgunk lesz. Nem beszélve arról, hogy úgy jósolják, novemberre megérkezik a koronavírus-járvány újabb hulláma, szóval egyelőre kiszámíthatatlan, hogy mi történik. Egy azonban biztos: szép eredményeket értünk el eddig és jó úton járunk

További hírek

Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Barni!

Ma, április 26-án ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Rácz Barnabás. Boldog Születésnapot kívánunk, Barni!
0 0 0 2024.04.26. 12:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink