Szombathelyi Haladás


Haladás az NB I. felé


2021.10.07. 15:50
PA

Listavezetők, veretlenek, legkevesebb gólt kapták. Ismerősek a szavak? Igen, ez kérem a Szombathelyi Haladás.

A mieink 11 fordulót követően hét győzelemmel, négy döntetlennel, vereség nélkül állnak az élen – egyedül a zöld-fehérek nem kaptak ki. Németh Szabolcs együttese ráadásul a legkevesebb gólt kapta a mezőnyben, mindössze háromszor rezdül Rózsa Dániel hálója. Akciógólt pedig nem is kaptak a szombathelyiek, két találat büntető, egy szöglet után született.

- A sikernek több összetevője is van – kezdte Németh Szabolcs. – Egyrészt a keretet nyáron sikerült megerősíteni, így nagy a versenyhelyzet a csapatba kerülésért. Nagyon jól sikerült a nyári felkészülésünk is, a játékosok vevők voltak a munkára. Aztán a klubnál stabilitás van, jók a körülmények, a menedzsment – Séllei Árpád ügyvezetővel az élen – mindent megtesz a minél jobb szereplés érdekében. Rengeteget számít, hogy sok a vasi kötődésű futballista, mindig akkor volt jó a Haladás, amikor döntően vasi futballisták alkották a keretet. Ők itt nőttek fel, tudják, mit jelent a Haladás, ami több számukra, mint egy klub. Ami az idei szereplésünket illeti, az elért eredmények magukért beszélnek, tehát megérdemelt az első helyünk. Ugyanakkor a játékunk minőségével nem vagyok teljesen elégedett, de a fiúk is tudják, még több kell, sokat kell dolgoznunk az edzéseken, hogy játékban előrelépjünk. És aki ismer, tudja: maximalista edző lévén sosem vagyok teljesen elégedett. Viszont abszolút elégedett lehetek a fiúk munkamoráljával, az edzéshez való hozzáállásukkal, a csapategységgel. A játékosok vevők a munkára, látják, van értelme dolgozni. Az eddigi 11 bajnoki közül több olyan meccs is van, amelyiken a csapat jól futballozott. Legjobban a Győr elleni második félidei játék tetszett, ott győzelmet érdemeltünk volna. Aztán a Budaörs elleni első félidő is nagyon rendben volt. Személy szerint nekem a Dorog elleni idegenbeli meccs különösen fontos volt, kétszer is dolgoztam Dorogon és a meccs előtt ellenfelünk mögött álltunk a tabellán – nagyon szerettem volna, hogy helyet cseréljünk. Sikerült. De az addig százszázalékos, Nyíregyháza elleni idegenbeli bajnokit is megemlíteném, jól játszottunk és megszakítottuk a nyírségiek addigi hibátlan mérlegét. Bő a keretünk, ám ez nem okoz feszültséget, akik nem kapnak lehetőséget, elfogadják helyzetüket és ők is látják, van értelme dolgozni. Természetesen ha valaki nem jól teljesít, akkor változtatok. De a cserék rendre jól szállnak be. Emlékezhetünk Tóth-Gábor Kristóf beállására a Békéscsaba ellen, Délczegére Budafokon, Monorira, Horváth Rajmundra, Guzmicsra Tatabányán, a Dorog elleni bajnokin. Valamennyien nyerőemberek voltak, ez is mutatja: egy csapat nem csak 11 játékosból áll.

A Haladás meccsein feltűnő, hogy egy-egy pontrúgás után az ellenfelet meglepő, begyakorolt szituációkat alkalmaz a csapat – amelyekből már több gól is született.

- A pontrúgásokkal mérkőzéseket lehet nyerni – és veszíteni is – magyarázta a Haladás mestere. – Éppen ezért sokat gyakoroljuk ezeket a szituációkat edzéseken és mindig újakat találunk ki.

Németh Szabolcsnak van oka az örömre: a Haladás sorban szerzi a három pontokat Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

Arra is kíváncsiak voltunk, Németh Szabolcsnak van-e edzői példaképe?

- Louis van Gaal és José Morurinho nagy hatást gyakorolt rám - jelezte a tréner. - Előbbi valamennyi csapatával nagyon sikeres volt, a többek között Kluiverttel, a de Boer-testvérekkel felálló Ajax parádés csapat volt. De a Barcelonával és a holland válogatottal is remek eredményeket ért el. Amellett, hogy eredményes volt csapataival, a látványos játékra is törekedett. Én is hasonló elveket vallok, az eredményesség mellé a látványos játék is fontos számomra. A portugál mestert pedig valamennyi csapatánál tisztelték játékosai, imponáló az is, hogy mennyire szenvedélyes.

A Haladás már négy forduló óta vezetik a bajnokságot – cél a feljutás?-

- A  földön kell maradni, nagyon sok, 27 forduló vár még ránk – mondta higgadtan Németh Szabolcs. – Eddig a sérülések, eltiltások elkerülték a csapatot, egy-egy embert tudunk is pótolni, de ha tömegesen kidőlnek a játékosok, akkor bizony nehezebb dolgunk lesz. Nem beszélve arról, hogy úgy jósolják, novemberre megérkezik a koronavírus-járvány újabb hulláma, szóval egyelőre kiszámíthatatlan, hogy mi történik. Egy azonban biztos: szép eredményeket értünk el eddig és jó úton járunk

További hírek

Megtekintés
"Egy nagyon masszív és nagyon jó csapattal találkozunk"

Vasárnapi ellenfelünk edzője és játékosa, Lipcsei Péter és Gyömbér Gábor nyilatkozott a Szombathelyi Haladásról.
0 0 0 2021.10.16. 20:30
Megtekintés
Jobb volt az ETO

A Simple Liga női NB I. 8. fordulójában a három kulcsjátékosát nélkülöző Haladás-Viktória FC 4-0-ra kikapott az ETO FC Győr otthonában.
0 0 0 2021.10.16. 20:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink