Szombathelyi Haladás


Élen maradni


2021.09.24. 15:50
PA

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a listavezető Szombathelyi Haladás a Budafoki MTE otthonában lép pályára.

A Budafok három győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel, 11 ponttal a 8. helyen áll a bajnoki tabellán. Hazai pályán kétszer nyert – Dorog 2-0, Tiszakécske 4-2 – egy döntetlent játszott – Szeged 1-1 – és egyszer, a Csákvártól (1-2) kikapott. A legutóbbi fordulóban 1-0-ra alulmaradt Kecskeméten. A nyáron kinevezett tréner, Boér Gábor együttesében több, NB I-es múlttal rendelkező labdarúgó is található, ami persz nem meglepő, hiszen az elmúlt évet még az első osztályban töltötték a piros-feketék. A védő Fótyik Dominik, a támadó Filkor Attila, valamint Mervó Bence és az U21-es válogatott Bese Balázs, Zuigeber Ákos neve ismerős csenghet és akkor még nem említettük a korábban a Haladásban futballozó belső védőt, Jagodics Márkot. A fővárosiak legeredményesebb játékosa jelenleg a három gólos csatár, Ihrig-Farkas Sebestyén. Az elmúlt hétvégén a Magyar Kupában a budafokiak 4-1-re nyertek Pápán.

A Szombathelyi Haladás 18 pontjával vezeti a bajnokságot, a vasi együttes változatlanul veretlen és továbbra is a legkevesebb gólt (2) kapta a mezőnyben. A szombathelyiek legutóbb 1-0-ra verték a Tiszakécskét, a kupában pedig múlt szombaton 2-1-re nyertek Dabason. A kupameccs volt zsinórban a negyedik győzelmük, előtte a Szegedet, a Dorogot és az előbb említett Tiszakácskét is legyőzték a zöld-fehérek. Ráadásul az utolsó négy bajnokin érintetlen maradt a kapus Rózsa Dániel hálója.

A forduló további programja, 16.00: III. kerületi TVE–Ajka, Nyíregyháza–Csákvár, Dorog–Budaörs,. 17.00: Békéscsaba–Diósgyőr, Pécs–Siófok, Szolnok–Kecskemét, Tiszakécske–Szentlőrinc, Szeged Csanád-Grosics Akadémia–Soroksár. 19.30: ETO FC Győr–Vasas. 

További hírek

Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Barni!

Ma, április 26-án ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Rácz Barnabás. Boldog Születésnapot kívánunk, Barni!
0 0 0 2024.04.26. 12:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink