Szombathelyi Haladás


Márió bevarázsolta


2021.04.19. 20:30
Pum András

Csapatunk támadója, Németh Márió vasárnap Békéscsabán negyedik gólját szerezte a 2020/21-es bajnokságban - de milyet!

Szépségdíjas gól volt. A békéscsabai mérkőzés 55. percében Németh Máriónak készítette le sarokkal a labdát az egyébként gólt nem szerző, de végig veszélyesen futballozó és két gólpasszt is adó Medgyes Zoltán. S ami utána jött: Márió a tizenhatos előteréig vezette a labdát, majd a bal oldalon először befelé, majd kifelé, aztán újra befelé fordult, ezt követően egymásután - kis területen - három védőt cselezett ki,majd nyolc méterről a kifutó kapus felett ballal a kapu közepébe emelte a labdát. Ezzel a szépségdíjas találattal szerzett vezetést csapatunk, majd Dragóner Filip kétgólosra növelte az előnyét és ugyan a csabaiak szépítettek, győzelmünket (2-1) nem fenyegette veszély.

- Alaposan megnyomtuk a meccs elejét, volt is egy lövésem, amit a kapus kiszedett a jobb sarok elöl - mondta Németh Márió, - Az első 15-20 perc a mienk volt, az volt a tervünk, hogy a középső zónában minél több labdát szerzünk és ezekből gyorsan megindulunk. Ez ült is, hiszen később Medgyesnek is volt egy jó lövése. A félidő második fele már kicsit kiegyenlíttettebb volt, nem tudtunk annyira dominálni, mint korábban. A második félidőre annyit változtattunk szerkezetben, hogy Megyó kicsit hátrább lépett. A gólom? Holdampf szerzett labdát, felpasszolta Medgyesnek, aki szépen letette nekem. Először befelé cseleztem, majd kifelé és amikor újra befelé indultam, a védőm bele is ért a labdába. Ám nálam maradt, majd két lövőcsellel kicseleztem a védőket és ezek után csak az lebegett a szemem előtt, hogy valahogy megemelem a labdát - sikerült. Azóta sokszor visszanéztem a gólom - bevallom nekem is tetszett! Ami a saját játékomat illeti, csakúgy mint a csapatnak, nekem is az első húsz percben ment igazán a foci, igyekeztem elkérni a labdákat és hasznosan futballozni.

             Németh Márió elkezdi szédíteni a csabai védőket. Fotó: Békéscsaba 1912 Előre fb-oldala

- Ezek után rögtön lecserélt Mátyus-mester. Lehet, úgy gondolta, hogy a csúcson kell abbahagynod a játékot?

- Na igen. De ez már egy eltervezett csere volt, szerencse, hogy nem ment ki a labda korábban, mert akkor valószínűleg nem beszélgetnénk most a gólomról. Visszatérve a meccsre: a folytatásban ismét egy kontra után növeltük előnyünket, amikor Jancsó szép passza, Medgyes jó döntése és Dragóner remek lövése után utóbbi megszerezte második gólunkat. Ezután szépen lecsorgott volna a hátralévő idő, de a hazaiak  szépítettek, ám ezek után sem forgott veszélyben a győzelmünk. Az utóbbi meccseken gödörbe kerültünk, a sikerünkkel egy kicsit kijöttünk belőle, ha vasárnap is nyerünk, akkor elmondhatjuk, hogy teljesen kimásztunk belőle.

- Visszatérve a gólodra: gyönyörű megoldás volt, viszont talán pont az ehhez hasonló bátor cselek hiányoznak egy ideje a játékodból. Pedig ismerünk és vasárnap is láthattuk: képes vagy ilyen megoldásokra.

- Ezen dolgozok az edzéseken, hiszem, hogy egyre több ilyet látnak tőlem a szurkolók. Egy-egy csel önbizalom kérdése is, mindenesetre most jót tett az önbizalmamnak ez a találat. Mindenesetre voltak előjelei a győzelmünknek, a meccs hetében szerintem nagyon jó volt az edzésmunkánk, és sokat számított az is, hogy az Illés Akadémián található kiváló hibrid pályán tudtunk tréninezni - ez is fontos dolog.

- Öt forduló van hátra. Sorrendben: fogadjuk a Csákvárt, utazunk Szentlőrincre, jön a DEAC, majd a Budaörs, az utolsó meccsen a DVSC vendégei leszünk. Utóbbit leszámítva - papíron persze - jónak mondható a sorsolásunk. 

- Valóban papíron könnyebb ellenfelek várnak ránk, ugyanakkor sokszor ezek a legnehezebbek meccsek. Egy célunk lehet: minden mérkőzést megnyerni - ami persze egyáltalán nem lesz egyszerű. Hiszen néhány ellenfelünk a kiesés elkerüléséért küzd - mi aztán tudjuk, mit jelent ilyenkor egy-egy összecsapás, hogy felszívja magát egy gárda. Mi is ebben a cipőben jártunk tavaly tavasszal. Szerencsére most teljesen más a helyzet, a bajnokság zárásakor szeretnénk minél előbbre végezni a tabellán.

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink