Szombathelyi Haladás


Nyertek a lányok!


2021.03.28. 18:40
haladas.hu

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 15. fordulójában a Haladás-Viktória 2-0-ra legyőzte a Kelen SC-t.

Haladás-Viktória FC–Kelen SC 2-0 (1-0). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, zárt kapus női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Juhász.

Haladás-Viktória: Bíró – Kopcsándi, Horti, Fördős, Hajba – Balogh, Németh Zs. – Németh A. (Varga B.), Csizmadia (Németh M.), Herczeg (Urbán) – Szil. Edző: Székely Tibor.

Kelen SC: Erős – Medeiros (Szanyi), Gyenes, Árvay, Horváth L. – Kókány (Bernhardt), Barkóczi, Balázs (Tarpataki), Telek-Sümegi – dr. Tatai (Gyenes), Ács. Edző: Könczey Zsolt.

A kezdést követően a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Nagy iramot diktáltak a hazaiak, beszorították ellenfelüket. A fővárosiak nem tudtak kibontakozni – csak egy-két veszélytelen kontrával próbálkoztak. A vasiak uralták a játékot, letáboroztak a vendégek térfelén, de komoly helyzetet sokáig nem tudtak kidolgozniuk, az előrehúzódó Fördős előtt adódott két kisebb lehetőség. Majd egy veszélyes vendégkontrára góllal válaszolt a Haladás-Viktória. A 33. percben Herczeg bal oldali szögletét Szil hét méterről, a kapunak háttal állva a bal sarokba fejelte (1-0). Aztán Németh Adél lőtt jobbról, 12 méterről a bal sarok mellé.

Szünet után az 55. percben Kókány 25 méterről emelt kapura, úgy tűnt a labda a léc alá hullott, a vendégek már gólt ünnepeltek. Ám Bíró a kapu mögül, nem pedig a hálóból hozta játékba a labdát - fölé ment a lövés. Felbátorodtak a vendégek, kiegyenlíttetté vált a játék – jó, változatos volt a meccs. A fővárosiak a hajrára már veszélyesebbek voltak, mentek előre az egyenlítő találatért. A szombathelyiek azonban remekül védekeztek és a támadásokat sem adták fel. A 79. percben előbb Herczeg bombája vágódott ki a felső kapufáról, majd Szil lövését tolta ki a léc alól bravúrral Erős. A 91. percben egy kontra után Urbán saját térfelének közepéről indulva végigvezette a pályán a labdát, majd 17 méterről a kapu közepébe helyezett – pontot téve a meccs végére (2-0).

A Haladás-Viktória az első félidőben óriási fölényben, szünet után taktikusan futballozott – teljesen megérdemelten nyert. A mieink győzelmükkel felzárkóztak a középmezőnyben. Gólszerzők: Szil (33.), Urbán (91.).

További eredmények: FTC–St.Mihály 1-0, ETO FC Győr–Astra 0-0, DVTK–MTK 0-1.

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint igazságos döntetlent játszottunk Pécsett.
1 0 0 2024.04.29. 20:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Marko!

Ma, április 29-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás támadója, Kelemen Marko. Boldog Születésnapot kívánunk, Marko!
0 0 0 2024.04.29. 10:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink