Szombathelyi Haladás


Egyenlítés a 90. percben!


2021.03.20. 19:40
haladas.hu

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 14. fordulójában a Haladás-Viktória FC fordulatos meccsen kétszer is egyenlíteni tudott a St. Mihály ellen. Urbán Anett a 90. percben egalizált!

Haladás-Viktória FC–Kész-St. Mihály 2-2 (0-1). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalydy.

Haladás-Viktória: Bíró – Kovács V., Fördős, Horti, Hajba (Németh M., 72.) – Balogh, Csizmadia, Németh Zs. (Varga, 60.) – Németh A. (Urbán, 72.), Szil, Herczeg. Edző: Székely Tibor.

St. Mihály: Csontos - Kerekes (Kiss-Lantos, 41.), Papp, Savanya, Koprena – Boros, Sajti, Sweatman – Micic, Pilán, Török (Juhász, 58.). Edző: Jenei Péter.

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a Haladás-Viktória, Herczeg 15 méterről átemelte a labdát a kifutó kapus felett, de lövése a felső lécet találta el. A szegediek viszont nem hibáztak: egy távoli lövést Bíró még védeni tudott, a kipattanót azonban Török közelről a kapuba helyezte (0-1). A két azonos képességű csapat változatos, jó iramú mérkőzést vívott. A vasiak könnyen egyenlíthettek volna, de Szil ziccerből leadott lövését bravúrral védte Csontos.

Szünet után a 48. percben a tizenhatos jobb csücskétől Herczeg szabadrúgásból óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-1).Nem sokáig örülhettek a hazaiak. Pár perc múlva ismét a vendégeknél volt az előny: a volt szombathelyi Kiss-Lantos száguldott el a jobb oldalon, beadását Boros értékesítette (1-2). A vasiak nem adták fel, nagy rohamokat vezettek, Balogh távoli lövése például a kapufán csattant. A hazaiak a hajrában ívelték előre a labdákat és erőfeszítéseiket siker is koronázta. A 90. percben a tizenhatoson belül ide-oda pattogó labdát Urbán közelről, szemfüles módon a hálóba továbbította (2-2).

Változatos, jó iramú mérkőzést vívott a két együttes. A szombathelyiek küzdőszellemét, akaraterejét maximális dicséret illeti, a Haladás-Viktória egy pillanatra sem adta fel a meccset, kétszer is hátrányból állt talpra. Gólszerzők: Herczeg (48.), Urbán (90.), illetve Török (10.), Boros (53.).

Székely Tibor: – Mindenképpen dicséret illeti a lányokat, hiszen a Diósgyőr elleni meccshez képest játékban előreléptünk és bátrabban is futballoztunk. Meggyőződésem, ha a meccs elején a kapufánk bemegy és mi szerzünk vezetést, másként alakult volna a találkozó. A lányok hajtottak, mentek előre, a csapat erejét mutatja, hogy a végén sikerült kiegyenlítenünk. Számunkra minden egyes megszerzett pont nagyon fontos.

További hírek

Megtekintés
Itt nézheted élőben a Szombathelyi Haladás-FC Ajka mérkőzést

A labdarúgó NB II. 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja. Élőben közvetítjük a bajnoki mérkőzést.
1 0 0 2024.05.18. 17:00
Megtekintés
Zöld-fehér összecsapás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja.
0 0 0 2024.05.17. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink