Szombathelyi Haladás


A Haladás rászolgált volna a hosszabbításra


2021.02.25. 20:30
PA

Az FTC korábbi 26-szoros válogatott játékosa, Dragóner Attila a Haladás Stadionban nézte végig csapatunk Kisvárda elleni Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjét.

Dragóner Attilát aligha kell bemutatni a labdarúgás szerelmeseinek. A csapatunkban szereplő  Dragóner Filip édesapja idehaza több klubban is megfordult, de az FTC-ben futballozott a legtöbbet, összesen 237 NB I-es mérkőzésen 28 gólt szerzett a belső védő.Külföldön a portugál Vitoria Guimaresben, a német Fortuna Kölnben szerepelt. Kétszeres magyar bajnok, háromszoros ezüstérmes, egyszeres bronzérmes, kétszer nyert Magyar Kupát, egyszer Szuperkupát, míg Portugáliában csapatával eljutott az akkor még UEFA-kupa csoportköréig. A magyar válogatottban 1996 és 2005 között 26 alkalommal játszott, tagja volt az 1996-os atlanti olimpián szerepelt válogatottnak. Jelenleg az NB II-es Soroksár ügyvezető igazgatója. A szerdai Szombathelyi Haladás-Kisvárda mérkőzést a helyszínen nézte végig a 46 éves sportvezető, majd a lefújás után csendben megbújva, fia társaságában a sajtókijárat előtt beszélgetett. Kíváncsiak voltunk, hogy látta a Haladás és persze a fia teljesítményét.

- Tudtam, hogy nehéz dolga lesz a Haladásnak a Kisvárda ellen, az előző fordulóban pont minket, a Soroksárt vert ki a kupából - mondta Dragóner Attila. - Az első félidőben taktikusan játszott a Haladás, várta azt a szituációt, amikor lehetősége nyílik. A kisvárdaiak viszont egyetlen helyzetüket gólra váltották. A második félidőben egy sokkal bátrabb Haladás játszott, ám a sajnálatos sérülések közbeszóltak és ezért bele kellett nyúlni az összeállításba és a hadrendbe is. De úgy gondolom a Haladás rászolgált volna a döntetlenre és ezáltal a hosszabításra, mert nagyon fegyelmezetten, a másodikban pedig nagyon harcosan játszott. Kevés helyzetet dolgoztak ki a szombathelyiek, talán csak egy volt - és azt nem sikerült gólra váltani.

- Hogy tetszett Filip játéka? Az előbb említett ziccer éppen előtte adódott.

- Igen, Filip megpróbálta elemelni a kapus mellett, tényleg egy nagy bravúr volt Dombó Dávidtól, hogy hárítani tudott. Voltak jó mélységi beindulásai, úgy gondolom minden egyes játékperc a hasznára válik. Természetesen - csakúgy mint a Pécs ellen - szeretett volna gólt lőni, bízom benne, hogy hétvégén már sikerülni fog!

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink