Szombathelyi Haladás


Helytállt Debreceni a harcos horvátok ellen


2021.02.18. 16:30
PA

A Szombathelyi Haladás U19-es válogatott bal oldali védője, Debreceni Zalán örült, hogy hazai pályán játszhatott a horvátok ellen.

Elsősorban a horvátoknak „köszönhetően” kőkemény meccset hozott a Haladás Stadionban rendezett Magyarország-Horvátország (2-2) U19-es válogatott felkészülési-mérkőzés. A magyar csapatból három játékost is sérülés miatt kellett lecserélni. Oross Márton szövetségi edző együttesében három Haladás-futballista is pályára lépett: Kállai Kevin éppen a 16. percben megsérült Komáromi Györgyöt váltotta, Debreceni Zalán a félidőben, aza a 60. percben Schuszter Ronald pedig a 88. percben állt be. Tóth Milán sérülés miatt a lelátóról nézte a találkozót. Oross Márton a mérkőzés utáni nyilatkozatában kérdésünkre elmondta: mindhárom futballistával elégedett volt. Ahogy mondani szokták, a rendhagyó módon 2x60 perces mérkőzés – a sérüléseket leszámítva – jól szolgálta felkészülést a márciusi hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőkre.

–Tény, a horvátok rendesen beleálltak a párharcokba, nem mentek a szomszédba keménységért, olykor akadtak durva belépők is– mondta Debreceni Zalán. – Idővel aztán mi is felvettük a kesztyűt, odaléptünk, ha szükség volt rá. Habár nem voltak szurkolók, örültem, hogy úgymond hazai pályán, a saját stadionunkban játszhattam – különleges élmény volt válogatott mezben futballozni Szombathelyen. A második félidőre cserélt be a mester, könnyebbséget jelentett, hogy két Haladásos csapattársam, Kállai Kevin és Schuszter Ronald is a pályán volt, régóta ismerjük egymás gondolatait is. Mivel az U19-es válogatott ebben az összetételben még nem játszott mérkőzést, ezért időre van szükségünk, hogy összeszokjun, de szerintem jó úton haladunk. Az első félidő nem volt az igazi, később belelendültünk, sajnálom, hogy a végén – bár megvolt rá a lehetőségünk – nem sikerült behúzunk a meccset. Ami a saját teljesítményemet illeti, kellett egy kis idő, mire felvettem a ritmust, gyorsabb volt a játék, mint amihez az NB II-ben hozzászoktam. Az utóbbi időben szerda-vasárnap játszottam a meccseket, de szerencsére a Haladásban remek edzések vannak, így nincs gond a kondimmal. Bár akadtak hibáim a horvátok ellen, voltak jó momentumaim is, így összességében nem lehetek elégedetlen. Tisztában vagyok azzal is, hogy senkinek sincs bérelt helye a válogatottban, mindenkinek meg kell küzdenie a kezdőcsapatbeli tagságáért. Mindenesetre csapatként az a célunk, hogy megnyerjük a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőkört és kijussunk a kontinensviadalra.

                   Debreceninek nem csak futballoznia, küzdenie kellett. Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink