Szombathelyi Haladás


Három Hali-futballista játszott a horvátok ellen


2021.02.17. 21:00
PA

Felkészülési U19-es válogatott-mérkőzésen Magyarország döntetlent játszott Horvátországgal.

Magyarország–Horvátország 2-2 (1-1). – Szombathely, Haladás Stadion, zárt kapus U19-es válogatott labdarúgó felkészülési mérkőzés, vezette: Gaál.

Magyarország: Auerbach – Hosszú, Horváth M., Bocskay, Csontos – Kosznovszky, Posztobányi, Komáromi (Kállai, 16.), Bocskay, László – Kocsis. Második félidő: Auer­bach (Ruisz, 88.) – Auer, Dávid, Csontos (Schuszter, 88.), Debreceni – Kállai, Ominger, Vitális, Lehoczky – Szalay, Kosznovszky (Zuigeber, 88.). Szövetségi edző: Oross Márton.

Horvátország: Krizanovic – Unusic, Mekic, Skaricic, Cavar – Tomek, Perkovic, Vasilj, Bilic – Beljo, Stojkovic. Második félidő: Cavlina – Dzankic, Groznica, Lisica, Hodza – Bakula, Sarancic, Domancic, Cubelic – Rukavina, Zivkovic. Szövetségi edző: Josip Simunic.

32. perc: Horvát kontra után Perkovic ugratta ki Beljót, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, és 13 méterről a jobb sarokba lőtt (0-1).
37. perc: Bal oldali szögletet követően az ide-oda pattogó labdát Posztobányi először a felső lécre, majd hat méterről a kapu közepébe bombázta (1-1).
43. perc: László került ziccerbe a bal oldalon, de 16 méterről nemcsak a kapus, hanem a bal kapufa mellett is elcsavarta a labdát.
54. perc: Stojkovic tízméteres, balról leadott, léc alá tartó lövését bravúrral tolta szögletre Auerbach.
68. perc: Bal oldali akció végén Kosznovszky közeli lövését védte bravúrral Cavlina.
78. perc: Bal oldali beadást lőtt fölé Saranic.
92. perc: Jobb oldali akció végén a bal szélen Domancic elé került a labda, aki 13 méterről a jobb sarokba lőtt (1-2).
112. perc: Zuigeber lépett ki egyedül, majd 14 méterről a jobb sarokba lőtt (2-2).

114. perc: Büntetőhöz jutottak a magyarok, de Zuigeber félmagas, bal sarok felé tartó lövését kiütötte a horvát kapus.

A magyar válogatott keretében négy Haladás-futballista, Debreceni Zalán, Schuszter Ronald, Kállai Kevin és Tóth Milán kapott helyet. Utóbbi a sérülése miatt azonban nem léphetett pályára. Nagy iramban, változatos játékkal indult a két edző kérésére 2×60 perces mérkőzés. A horvátok ragadták magukhoz a kezdeményezést, de helyzetet nem tudtak kidolgozni. A magyarok kissé kapkodva futballoztak, lassan találtak magukra. A vendégek nem mentek a szomszédba egy kis keménységért, tíz perc játék után már a második magyar futballistát kellett az oldalvonal mellett ápolni. Komáromit le is kellett cserélni, helyére Kállai Kevin állt be. A horvátok játszottak mezőnyfölényben, már a tizenhatosnál letámadták a védőket. A fölény góllá érett, az NK Osijek második csapatában szereplő Beljo megszerezte a vezetést. Pár perc múlva – némileg váratlanul – a csapatkapitány, Csákváron szereplő Posztobányi révén egyenlített a magyar együttes. A folytatásban is a vendégek domináltak, de a magyarok állták a sarat, masszívan védekeztek.

Szünet után az immáron Debrecenit is soraiban tudó magyarok kezdtek jobban, egyre-másra vezették lendületes támadásaikat. Jó volt a meccs, mindkét együttes nyílt sisakkal futballozott. Aztán újra a vendégek jutottak vezetéshez, majd a 105. percben tíz főre fogyatkozott a magyar válogatott, Szalay Szabolcsot le kellett cserélni, és mivel nem volt több csere nevezve, eggyel kevesebben folytatták. Két perc múlva büntetőhöz jutottak a magyarok, de Zuigeber lövését védte Cavlina. Ekkor tíz emberrel jobban játszottak a magyarok, mint korábban tizeneggyel.

Küzdelmes, sok kemény belemenéssel tarkított mérkőzésen igazságos döntetlen született. A meccsen három magyar játékost is le kellett cserélni sérülés miatt.

Oross Márton: – Érzelmes mérkőzést vívtunk, nagyon elégedett vagyok a hozzáállással, a figyelemmel, a koncentrációval. Sajnálom viszont, hogy ilyen drámai végjátékban nem tudtuk feltenni az i-re a pontot, de úgy gondolom, jó úton járunk, és az Eb-selejtezők vannak a fókuszban. Ami a Haladás-futballistákat illeti, elégedett vagyok a játékukkal.

További hírek

Megtekintés
Győzelmet érdemeltünk volna

A labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Szombathelyi Haladás bár közelebb állt a győzelemhez, döntetlent játszott a PMFC vendégeként.
0 0 0 2021.03.03. 17:30
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás mérkőzést

A 14.30-kor kezdődő Merkantil Bank Liga-meccset a hazai klub youtube-csatornája élőben közvetíti.
1 0 0 2021.03.03. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink