Szombathelyi Haladás


Rajtra készen


2021.01.26. 14:00
Pum András

Vasárnap 17 órakor a Gyirmót ellen a Haladás Stadionban kezdjük a tavaszi idényt. Mátyus Jánossal beszélgettünk a felkészülésről, az előttünk álló feladatokról.

A hatodik helyről, mindössze hét pontra a feljutást jelentő második pozíciótól és 13 egységgel a legjobb kiesőhelytől várja a vasárnapi (17.00), Gyirmót elleni hazai tavaszi rajtot a Szombathelyi Haladás. Még egy kis számtan: a vasiak ősszel 21 mérkőzést játszottak le, tavasszal még 19 (kilenc hazai, tíz idegenbeli) összecsapás vár rájuk. A szombathelyiek kerete a télen nem változott jelentősen, a támadó Dragóner Filip a ZTE-től érkezett, míg Tóth Barna Ajkára igazolt és távozott Farkas Balázs, valamint az Illés Akadémia futballistája, Szalay Szabolcs (ZTE) is. Az Illés Akadémiáról pedig a támadó Horváth Rajmund került a felnőttek közé. Három edzőmérkőzést vívtak a zöld-fehérek: Siófokon és Felcsúton a Puskás Akadémiától egyaránt 3-0-ra kaptak ki, a bajnoki főpróbán pedig 1-1-re végeztek Gyirmóton a Szolnokkal. Mivel a szombathelyiek anyagi helyzetüket tekintve nincsenek a mezőny első felében, a jelenlegi pozíció kifejezetten dicséretes teljesítménynek mondható. 

– Nem egy klasszikus felkészülésen vagyunk túl, hiszen az alapozás kezdetétől a rajtig mindössze négy hetünk volt – mondta Mátyus János, a vasiak vezetőedzője. – Hogy ez elég volt-e? Bárcsak játékoskoromban csupán ennyi ideig futottunk, edzettünk volna a hidegben... Persze most edzőként másként látom a felkészülés hosszúságát, hiszen egy tréner minél többet szeretne dolgozni a játékosaival. A lényeg: boldogok lehetnek a játékosok, hogy ilyen hamar folytatódik a bajnokság, de ami az igazán fontos, azt a munkát, amit elterveztünk, elvégeztük. Heti nyolc edzésünk volt és három felkészülési mérkőzést vívtunk és szerencsére mindössze két-három játékosomra nem számíthattam sérülés miatt és a koronavírus is elkerült bennünk. Valamennyi futballistám odatette magát az edzéseken, egy rossz szavam sem lehetett rájuk. Ami a játékoskeretet illeti, régi mániám már, hogy belső védőt és centert szeretnék igazolni, utóbbi sikerült is a télen, előbbi nem. De megértettem, hogy pillanatnyilag erre volt lehetősége a klubnak. A taktikánkon sem változtattunk: tavasszal is valamennyi ellenfelünkkel szemben támadószellemben játszunk, megpróbálunk dominálni – persze lesznek olyan periódusai a meccseknek, amikor átadjuk a területet. A céljaink? Emlékezhetünk, egy éve hol állt ilyenkor a csapat – nagyon kevés esélye volt a bentmaradásra. Most mások a célok, ki nem esünk de a feljutásra sincs esélyünk. Azt várom, hogy bármelyik csapattal felvegyük a kesztyűt és minél több meccset megnyerjünk. A másik elvárásom – vagy reményem –, hogy a győzelmeket remélhetőleg mielőbb szurkolóinkkal együtt, közösen ünnepelhetjük. Az NB II-ben kevés stadionban van olyan hangulat, mint nálunk. Szóval, készen állunk a rajtra. Persze tudom jól, hogy a szurkolókat nem ez érdekli, nekik az számít, hogy tavasszal minél több meccset megnyerjünk.

További hírek

Megtekintés
Fordulatos meccsen nyert a Haldás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória 3-2-re győzött a Soroksár vendégeként.
0 0 0 2024.05.04. 20:00
Megtekintés
Tájékoztatás a licence eljárás aktualitásairól

A Szombathelyi Haladás Vezetősége ezúton tájékoztatja a tisztelt közvéleményt az indulási joghoz kapcsolódó adminisztrációs folyamat jelenlegi állásáról.
0 0 0 2024.05.04. 08:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink