Szombathelyi Haladás


Döntetlen a főpróbán


2021.01.24. 16:00
PA

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Szolnokkal.

Szombathelyi Haladás-Szolnoki MÁV 1-1  (0-1). - Gyirmót, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Verpecz (Rózsa, 63.) – Schimmer, Mocsi, Devecseri, Németh Milán (Németh Márió, 46.) – Holdampf (Jancsó, 46.), Csilus – Doktorics, Kiss B. (Rácz, 46.), Debreceni – Medgyes. Edző: Mátyus János.

A Haladásban Bosnjak Predrag eltiltás, Tóth Dávid, Dragóner Filip és Schuszter Ronald pedig sérülése illetve betegsége miatt még nem léphetett pályára. A szeles időben, jól előkészített, bár a korábbi nagy esőtől felázott, füves edzőpályán a vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. A 8. percben Medgyes 17 méterről alig lőtt a jobb sarok mellé. Az iramra nem lehetett panasz, pörgős, változatos volt a játék, a Haladás kezdeményezett többet. A 18. percben váratlanul megszerezte a vezetést a Szolnok: Kónya bal oldali szöglete után a hosszún üresen érkező Kovács Olivér hét méterről a léc alá fejelt (0-1). A folytatásban a mezőnyben gyűrték egymás a csapatok, a szolnokiak visszaálltak, a vasiak pedig nem igazán boldogultak a felállt alföldi védelemmel. A viharos szél az első félidőben egyébként a szolnokiakat támogatta.

Szünet után viszont fordult a kocka, már a zöld-fehérek futballoztak széllel hátban. Változatos volt a játék, de egyik kapu előtt sem adódtak helyzetek. A szombathelyiek próbálkoztak, mentek előre, de sok volt a pontatlanság az előrejátékukban. A hajrát viszont alaposan megnyomták a zöld-fehérek. A 80. percben Doktorics szabadrúgását Jancsó tíz méterről fejelte fölé, majd a 88. percben a kapus Molnár-Farkas rosszul kezelt le egy hazaadást, Medgyes elvette tőle a labdát, majd 11 méterről a kapu közepébe lőtt (1-1).

A pörgős, de sok hibával tarkított meccsen kevés helyzet adódott, igazságos eredmény született.

Mátyus János mérkőzés utáni nyilatkozatát facebook-oldalunkon megnézhetik, meghallgathatják.

További hírek

Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, innen pedig roppant nehéz volt visszajönni a meccsbe. Ezt követően is sok hibát követtünk el, a Kazincbarcika pedig kihasználta helyzeteit
1 0 0 2024.05.06. 10:30
Megtekintés
Vereség a Kazincbarcikától

A labdarúgó NB II. 31. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott a Kazincbarcikától.
0 0 0 2024.05.05. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink