Szombathelyi Haladás


Különös szilveszter


2020.12.29. 20:30
PA

Schimmer Szabolcs jól tudja, a téli alapozással lehet megszerezni a tavasszal szükséges erőt.

A Haladás rutinos futballistája, Schimmer Szabolcs egy féléves sárvári (kényszer)kitérő kivételével kizárólag a szombathelyi zöld-fehéreknél futballozott. A mieink 23-asa ősszel hét bajnokin kezdőként, három alkalommal csereként lépett pályára – ülőideggyulladása miatt több mérkőzést is ki kellett hagynia.

- Parádés tavaszt és vállalható őszt produkáltunk – szögezte le Schimmer Szabolcs. – Utóbbival kapcsolatban azonban van egy kis hiányérzetem: a játék képe alapján több pontot érdemeltünk volna. A Mátyus János vezette szakmai stáb érkeztével nagyon összetartó társaság lettünk – márpedig ez fontos része egy csapatnak. Enélkül nem lehet sikert elérni. Sok fiatal is található a keretben, akik bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Konkrét helyezésben nem gondolkodok, a lényeg, hogy minél előbbre végezzünk. Viszonylag korán kezdődik a tavaszi szezon, ennek ellenére nem lesz rövid a felkészülésünk, ugyanis december 23. óta egyéni edzésekkel készülünk. Jómagam általában Rózsa Danival szoktam teljesíteni a penzumot, ami átlagban napi 10 kilométer futásból áll. Jómagam az ősszel sérüléssel bajlódtam, az utolsó két őszi meccsen ugyan nem voltam teljesen egészséges, de mivel sokan kidőltek a csapatból, vállaltam a játékot. Úgy érzem mostanra teljesen rendbejöttem.

                                                              Schimmer Szabolcs és családja

- Ami a karácsonyt illeti, a korlátozások miatt ezúttal nem gyűltünk össze annyian, mint szoktunk, csak a nagyon szűk családdal ünnepeltünk – tudtuk meg a rutinos védőtől. – Szenteste leggyakrabban lazacot szoktunk enni, ezúttal is ez volt a főfogás. Emellett a mamák hoztak kacsát, párom is főzött, rengeteg sütemény volt – vigyáznom kellett tehát a pluszkilókkal. A szilveszter? Még a főiskolás évekből van egy baráti társaság, akikkel együtt szoktuk tölteni az év utolsó estéjét, nagyokat beszélgettünk, társasjátékoztunk.  Ők az ország különböző részén élnek, ám velük ezúttal az ismert okok miatt nem tudunk találkozni – valószínűleg csak skype-on beszélünk majd egymással. Úgyhogy szilveszter este majd lefektetjük a gyerekeket aludni, mi pedig feleségemmel, Rékával válogatunk a különböző tévécsatornák között. Ez a mostani mindenki számára egy rendhagyó szilveszter lesz. Hétfőn pedig elkezdjük a felkészülést a szezonra. Természetesen egyik játékos sem szereti az alapozást, róni a köröket, de tudjuk, ez is kell ahhoz, hogy tavasszal a jelenleginél előbbre végezzünk.

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink