Szombathelyi Haladás


Németh Milánék karácsonya


2020.12.28. 17:00
PA

Németh Milán szerint ha a csapatot elkerülik a sérülések és betegségek, szép tavaszi szezon elé nézünk.

A Szombathelyi Haladás futballistája, Németh Milán ősszel 11 bajnokin kezdőként, kettőn csereként lépett pályára, egy gólt szerzett. Elsősorban azért nem szerepelt több mérkőzésen, mert a rutinos védő is elkapta a koronavírust, utoljára a november 8-i, Szentlőrinc (4-0) elleni mérkőzésen futballozott. Az utolsó öt bajnokit kénytelen volt kihagyni.

- Noha voltak tüneteim, szerencsére a tüzetes orvosi vizsgálatok korábban már megállapították, hogy teljesen rendben vagyok, így egy ideje rendszeresen futok - mondta a Vépen élő Németh Milán. - Egyre jobb erőben érzem magam, vasárnap például 9,5 kilométert futottam le 50 percen belül - ami szerintem egész jó idő. Emellett rendszeresen sétálok az erdőben, szóval mozgásban vagyok. December 23 óta egyébként is a klubtól kapott egyéni edzésterv alapján készülünk mindannyian, ami duplán hasznos. Egyrészt ugye jövő hétfőn már elkezdjük a felkészülést - ehhez kellenek az alapok - másrészt az ünnepek alatt az ember sok finomat evett. Nálunk hosszú évek óta az a szokás karácsonykor, hogy sógorom és testvérem megfőzi a kiváló halászlevet, emellett párom és édesanyám is süt főz. Ezúttal is így volt. Karácsonykor nálunk összegyűltünk, mindannyian hozták a mennyei ételeiket, amelyeket közösen elfogyasztottuk. Jómagam halászlevet, aztán csirkeszárnyakat és franciasalátát vacsoráztam - utóbbit bármikor, szinte bármihez meg tudom enni. Ráadásként ettünk még süteményeket is. Persze Jézuska is meghozta az ajándékokat és nagyokat beszélgettünk. Meghitt, kellemes hangulatban telt a szenteste. Másnap anyósomékhoz utaztunk a Bakonyba, ahol velük és párom testvéreivel, szűk családi körben találkoztunk, ünnepeltünk. Szilveszterre viszont nem tervezek különösebb programot - már csak az este nyolc óra után érvényben lévő kijárási tilalom miatt sem. De egyébként sem szoktam eljárkálni szilveszterkor, szinte mindig otthon vagyunk az év utolsó napján - persze ha ilyenkor rokonok, ismerősök meglátogatnak, velük mindig koccintok az új évre.

- Ami a Halit és a tavaszi szezont illeti, legfontosabb, hogy a téli felkészülést teljes kerettel tudjuk végigcsinálni, azt kívánom, hogy kerüljenek el bennük a betegségek, sérülések - jelezte a védő. - Ősszel bebizonyítottuk, hogy a papíron nálunk magasabban jegyzett csapatok ellen is megálljuk a helyünket. Fontos viszont, hogy azokat a meccseket, amelyeket elrontottunk, tavasszal kijavítsuk és visszavágjunk ellenfeleinknek. Jómagam elégedett vagyok az eddigi szereplésünkkel - és szerintem a vezetők is így gondolják. Egy biztos: tavasszal sem akarjuk lejjebb adni! Amennyiben teljes kerettel vághatunk neki a szezonnak, nem lehet gond. Konkrét helyezésben nem gondolkodok, nekem mindig a soron következő meccs a legfontosabb. Ha azokon mindig pontot, pontokat szerzünk, jó helyen zárjuk a bajnokságot is. Egy hullámhosszon vagyunk a szakmai stábbal is - várom már a felkészülést és a bajnoki rajtot! Mindenkinek sérülés és betegségmentes új évet kívánok!

 

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink