Szombathelyi Haladás


Vezérek voltak a rutinos játékosok


2020.12.23. 11:30
haladas.hu

A téli szünetet a 6. helyen töltő Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatának kapitányának, Balogh Henriettának a járvány miatt hatványozottan nehéz dolga volt nyáron újjáalakult csapatában.

A Haladás-Viktória FC meghatározó játékosa, csapatkapitánya, Balogh Henrietta mind az őszi 12 bajnokin kezdőként szerepelt, emellett a válogatott keretbe is meghívót kapott. Balogh és rutinos társainak nem volt könnyű dolguk: az amúgyis megfiatalított együttesből a koronavírus miatt meghatározó futballisták dőltek ki. A keret megmaradt részének pedig – természetesen a szakmai stáb és a vezetők mellett – éppen Balogh és rutinos játékostársai voltak a támaszaik, vezéreik.

- Nyáron egy nagyon nehéz és kemény felkészülést csináltunk végig ez idő alatt a célunk az volt, hogy a teljesen újjá alakult társaságot próbáljuk egységes csapattá kovácsolni, amibe a nagyon sok fiatal tehetséges játékosokat beépítsük – mondta Balogh Henrietta. – Tudtuk, hogy ha ez a csapat rengeteget fog együtt dolgozni, akkor az időmúlásával egy ütőképes a középmezőnytől erősebb csapatot sikerül alkotnunk, mi sem bizonyítja jobban a remek játékosokat felsorakoztató Ferencváros, majd utána következő héten a DVTK együttesével is 0-0-s döntetlent sikerült elérnünk. A bajnokság első körének elteltével összesen – a hét forduló alatt – hét kapott gólunk volt. Összevetve az MTK-nak és a DVTK-nak ekkor volt 6 kapott gólja. Tehát mondhattuk azt, hogy a védekezésünk összeállt. Ám sajnálatos módon minket sem kímélt a világjárvány, így is egy fiatal társaság voltunk és még ebből a meghatározó válogatott játékosok, és több fiatal is kiesett. Ekkor egy borzasztóan nehéz időszakon mentem, mentünk keresztül lelkileg. Amilyen és amennyi segítséget adtam, adtunk a fiataloknak egész felkészülés alatt, azt most ebben a helyzetben megduplázva kellett adni és mindezek mellett még saját magunkba is táplálni kellett az erőt a kitartást, az akaratot úgy érzem egy rendkívül kimerítő, de egyben hálás feladat. Akiket muszáj kiemelnem – mert egyszerűen ebben a nehéz időszakban amennyi segítséget adtak a többieknek az példaértékű – Gődér Brigitta, Herczeg Andrea és Horti Bogi illetve az összes beteg játékos próbált otthonról lelket önteni belénk. Mindezek mellett kellett a fiatalok befogadókészsége az, hogy akarják és igenis tegyék oda magukat hétről hétre egyre jobban. A pandémiás helyzet alatt rendkívül ingadozó teljesítményt nyújtottunk, olyan mérkőzéseket veszítettünk el, amiket nem lett volna szabad, de aztán az ősz folyamán az utolsó mérkőzésünkre sikerült összeszedni magunkat és igaz, hogy vereséget szenvedtünk az FTC ellen de több lehetőségünk is volt a mérkőzésen, akár egy döntetlent sikerült volna elérni, de nem bánkódunk – erre a mérkőzésre lehet alapozni a továbbiakban. Bízom abban, hogy januárban mikor elkezdjük a felkészülést akkor már teljes létszámban leszünk és többet nem fog gátolni minket a vírus. Hiszek és bízom a szebb, eredményesebb, sikeresebb tavaszban.

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink