Szombathelyi Haladás


Ilyen volt a Hali-ősz - Debreceni Zalán


2020.12.19. 09:30
PA

A Szombathelyi Haladás Illés Akadémián nevelkedett játékosa, Debreceni Zalán az őszi szezon egyik legnagyobb felfedezettje.

Csakúgy mint a korábbi években, a 2020/21-es bajnokság őszi szezonjában is sok, az Illés Akadémián pallérozódott, fiatal játékos jutott szóhoz. Kállai Kevin, Dezamits Dominik, Schuszter Ronald,  Doktorics Áron, Szalay Szabolcs, Tóth Milán és Debreceni Zalán egyaránt bizonyította: bármikor lehet rájuk számítani, éltek a Mátyus János vezetőedző által nyújtott játékpercekkel. Közülük talán az utóbbi, azaz a 18 éves Debreceni Zalán nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt. A dunaszentgyörgyi származású, 2014 nyara óta az Illés Akadémián szereplő, bal oldali védőként és bal oldali középpályásként egyaránt bevethető játékos az október 19-i, ETO FC Győr (1-1) elleni hazai összecsapáson debütált az NB II-ben - és a Hali egyik legjobbja volt. Debreceni azóta is alapembere az együttesnek, nyolc meccsen kezdőként lépett pályára és csak azért nem többször, mert az utolsó fordulókban sérüléssel bajlódódott. Debreceni különösen támadásban nyújtott kiemelkedőt, bátran bekapcsolódott az akciókba - lehetett rá építeni, de védekezésben is megbízhatóan teljesített.

- Nagyon örülök, hogy kezdőként lehetőséget kaptam az első csapatnál, igyekeztem élni a bizalommal és szerintem sikerült is - mondta Debreceni Zalán. - Nyolc mérkőzésen kaptam kezdőként szerepet, mindegyiken megpróbáltam a maximumot kihozni, ami bennem van. Bár kisebb sérülésekkel játszottam, de szerintem igy is sikerült helytállnom és jó benyomást keltenem a stábnál és a nézőknél. Nem lehetek csalódott - nyolc meccsen szerephez jutottam, ebből a Csákvár es a Győr elleni meccsnél van hiányérzetem, persze a Debreceni VSC ellen is nekünk volt esélyünk a győzelemre. Azt megígérem, ha tavasszal is lehetőseget kapok, akkor is mindent meg fogok tenni a csapatért és a szurkolókért. Szerintem nem lehetünk csalódottak, de a tavasszal mindenképpen szeretnénk előbbre végezni. Nekem személy szerint a Győr elleni meccs marad emlékezetes a debütálásom miatt és, hogy hazai közönség előtt léphettem pályára jó legkörben  - majdnem sikerült is nyernünk.

                                                       Debreceni remek teljesítményt nyújtott a bal oldalon

Debreceni odahaza, Tolna megyében tölti a rövid téli pihenőt.

- Most jól jön a kikapcsolódás, a pihenés - folytatta a futballista. - A szünetet itthon, a családommal töltöm Dunaszentgyörgyön. Egy elég hosszú fél éven vagyok túl, ami azért farasztó volt pihenes nélkül, két felkészüléssel. Miutan májusban elkezdtünk alapozni az U19-es csapattal, utána már nem mentem pihenőre, hanem a Haladással egyből folytathattam a felkészülest. Jól érzem magam a csapatban, mindenki segitőkész volt, az elejétől kezdve folyamatosan probáltak a pályán is és azon kívül is segíteni mindenben, amiben csak tudtak. Szerintem megtaláltuk a az összhangot a csapaton belül és a szakmai stábbal is. Mindenkinek kellemes ünneket es boldog új évet kívánok!

További hírek

Megtekintés
Összeállt a Haladás szezonzáró stábja

A Klub Vezetősége azonnal megtette a szükséges lépéseket, hogy a Vasas elleni mérkőzésre megfelelően tudjon készülni a csapat.
0 0 0 2024.05.07. 15:05
Megtekintés
Jovic lemondott

A Szombathelyi Haladás NB II-es férfi labdarúgócsapatának vezetőedzője Aleksandar Jovic 2024. május 6-án, azonnali hatállyal benyújtotta lemondását, melyet a Klub Vezetősége elfogadott.
0 0 0 2024.05.07. 10:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink