Szombathelyi Haladás


Bravo, Bogi!


2020.12.01. 20:00
haladas.hu

A Haladás-Viktória FC labdarúgója, Horti Bogi végigjátszotta az Izland (0-1) elleni Európa-bajnoki selejtezőt.

Magyarország–Izland 0-1 (0-0). - Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Iuliana Demetrescu (román)
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Szemán-Tóth (Nagy V., 87.), Horti, Németh H., Mosdóczi – Zágor – Magyarics (Németh L., 89.), Csányi (Pusztai, 65.), Csiki, Kocsán – Vágó. Szövetségi edző: Markó Edina
IZLAND: S. Sigurdardóttir – G. Jónsdóttir, Viggósdóttir, I. Sigurdardóttir, Gísladóttir – Jóhannsdóttir, Gunnarsdóttir – S. Jónsdóttir (Gísladóttir, 90+1.), Jensen (Hönnudóttir, 61.), Albertsdótttir (Gudmundsdóttir, 61., Eiríksdóttir, 77.) – Thorvaldsdóttir. Szövetségi edző: Jón Hauksson
Gólszerző: Thorvaldsdóttir (0–1) a 65. percben.

Már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy Izland a második helyen végez a csoportban, s a kilenc csoport végeredményétől függően kvalifikálhatja magát az angliai kontinenstornára, de ha nem kerül be a kilenc csoport legjobb három második helyezettje közé, akkor is játszhat még pótselejtezőt. Szintén tudvalévő volt, hogy a magyar hölgyek a negyedik helyen végeznek a csoportban.

Nem okozott meglepetést, hogy Izland mezőnyfölényben futballozott, számtalan helyzetet kialakított, de az első félidőben Szőcs Réka kapusnak csak egyszer kellett bravúrt bemutatnia. Fordulás után sem sokat változott a játék képe, talán csak a tekintetben, hogy az 51. percben Szőcs Réka még nagyobb bravúrral védett, pedig Berglind Thorvaldsdóttir egyedül törhetett kapura. Az izlandiak idővel egyre idegesebben futballoztak, egyre többet reklamáltak. Helyzetet az imént említett egyen kívül a 65. percig nem is alakítottak ki, a vezetést mégis a mérkőzés ezen időszakában szerezték meg – egy távoli lövésből.

                                             Horti Bogi (pirosban) jól futballozott Izland ellen. Fotó: mlsz.hu

Bár a magyar válogatott nem sok veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, fegyelmezetten védekezett, olykor próbálta megtartani a labdát, s korántsem játszott alárendelt szerepet, ezért mindenképpen dicséretet érdemel.

A Haladás-Viktória futballistája, Horti Bogi végig a pályán volt, Balogh Henrietta és Jánosi Ninetta nem kapott lehetőséget.

Forrás: nso.hu

További hírek

Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Barni!

Ma, április 26-án ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Rácz Barnabás. Boldog Születésnapot kívánunk, Barni!
0 0 0 2024.04.26. 12:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink