Szombathelyi Haladás


Minden poszton otthon


2020.11.30. 10:20
PA

Csapatunk bátran, remekül futballozott a listavezető Debreceni VSC (0-0) ellen, Doktorics Áron pedig az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta.

Alapos formajavuláson ment keresztül pár nap alatt a Szombathelyi Haladás. A mieink a szezon talán leggyengébb játékát nyújtva múlt szerdán 4-0-ra kikaptak a Budaörs vendégeként Tatabányán, majd vasárnap a listavezető, a bajnoki cím elsőszámú esélyese,a Debreceni VSC ellen remekül futballozva 0-0-s döntetlenre végeztek, de a helyzeteket tekintve akár gólokkal nyerhettünk volna. A jó játékban nagy része volt a mindössze 19 éves Doktorics Áronnak, az Illés Akadémián nevelkedett játékos cseppnyi megilletődöttség nélkül vette fel a harcot a több korábbi válogatottat is a soraiban tudó hajdúságiak ellen. Védekezésben és támadásban is szinte hibátlan teljesítményt nyújtott.

- Hogy mi történt velünk a Budaörs elleni meccs óta? Igazából nem tudom megmondani, az biztos, hogy Mátyus János és a stáb többi tagja nagyon ért a motiváláshoz, ez sokat számított – mondta Doktorics Áron. – És valamiért szerdán fáradtságot éreztem a csapaton, úgyhogy jól jött, hogy utána kaptunk két nap pihenőt, sikerült is felfrissülnünk. Vasárnap pedig feldobott bennünk, hogy a listavezetővel játszhatunk, ráadásul nem csak nekik, nekünk is vannak jó, komoly első osztályú múlttal rendelkező futballistáink – nem volt mitől tartanunk. Ez szerintem látszott is, hiszen a meccs elejét tudatosan megnyomtuk, letámadtuk ellenfelünket, az első húsz percben sok helyzetünk volt, kapufát is lőttünk, talán egy tizenegyest is kaphattunk volna – szóval vezethettünk volna. A Debrecennek az első félidőben helyzete sem volt. A második félidőre aztán a DVSC játéka minőségi cseréinek is köszönhetően feljavult, de ekkor is egyenlő partnerek voltunk. Sőt, ha a félidő elején Medgyes eléri azt a beadást, akkor szerintem megnyertük volna a találkozót, mert ebben a meccsben egy, maximum két gól volt.A mérkőzés után elégedettek voltunk a döntetlennel, viszont azóta eltelt egy kis idő, és utólag maradt bennem egy kis hiányérzet. De azért nem vagyunk boldogtalanok az iksszel. Mivel csak nemrég kerültem fel az utánpótlásból – ahol a meccseken nincs sok néző – nem volt annyira furcsa, hogy nem lehettek a stadionban a szurkolóink. De persze így is hiányoztak, nagy löketet adnak, ha velünk vannak, szerintem segítségükkel megnyertük volna a meccset.

                                                                      Doktorics Áront nehéz volt megállítani

A fiatal játékos jól futballozott – de vajon ő is elégedett volt-e teljesítményével?

- Kissé idegen poszton, az ötvédős rendszer bal oldalán, amolyan balszélsőként szerepeltem – jelezte Doktorics. – Próbáltam kihozni a maximumot, védekezésben nem volt sok dolgom, támadásban sajnos nem mindig sikerült felérnem. De megtettem, amit tudtam, bár számomra szokatlan volt, hogy szerdán és most is végigjátszottam a meccset, így a végére kicsit el is fáradtam. Két meccs van hátra idén, minimum négy ponttal kalkulálok. Hazai pályán a Siófok ellen nyernünk kell, míg Szolnokról minimum egy pontot kell hoznunk – de inkább hármat. Remélem, hogy a folytatásban is számít rám a mester és azt is, hogy több koronavírusos esetünk nem lesz és sérültjeink is lassan visszatérnek.

További hírek

Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Barni!

Ma, április 26-án ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Rácz Barnabás. Boldog Születésnapot kívánunk, Barni!
0 0 0 2024.04.26. 12:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink