Szombathelyi Haladás


Kállai Kevin élt az eséllyel


2020.11.11. 21:00
Pum András

A Szombathelyi Haladás 18 éves futballistája, Kállai Kevin jó és bátor játékkal bizonyította: a jövőben is bátran számíthat rá Mátyus János vezetőedző.

Egymás után lépnek pályára, épülnek be a Szombathelyi Haladásba az Illés Akadémián nevelkedett futballisták. Debreceni Zalán például már-már alapembernek tekinthető, de Kállai Kevin is zsinórban az utolsó három bajnokin lehetőséget kapott. A Békéscsaba (5-0) ellen a 72. percben Rácz Ferenc helyett csereként beállva debütált Kállai Kevin az NB II-ben. A bemutatkozás olyannyira jól sikerült a 18 esztendős, korábbi U18-as, jelenlegi U19-es válogatott játékosnak, hogy kis híján gólt is szerzett. Majd Csákváron (3-1) a 84. percben szállt be, míg legutóbb, a Szentlőrinc (4-0) elleni bajnokin kezdőként végig a pályán volt a miskolci születésű fiatalember. Kállai ősszel az Illés Akadémia-Haladás u19-es együttesében is pályára lépett. Az akadémiára 2013-ban érkezett.

- Anno még a most Mezőkövesden dolgozó Tóth László, valamint Catalin Azoitei keresett meg Miskolcon, hogy lenne-e kedvem az Illés Akadémián futballozni – mondta Kállai Kevin, akinek öccse, Zalán, szintén az Illés Akadémia játékosa. – Mivel szüleim éppen váltak, ezért édesanyámmal és öcsémmel együtt úgy döntöttük, mindenféle szempontból az lesz a legjobb, ha elköltözünk Miskolcról. Az Illés Akadémián az U13-as korosztályban kezdtem és végigjártam valamennyi korosztályt. Nyáron aztán felkerültem a felnőttcsapatba és az utóbbi időben már az NB II-es együttessel együtt edzettem és attól függően, hol volt szükség rám, ott játszottam hétvégente. Szerencsére remek képzést kaptam és kapok most is az akadémián, így nem jelentett gondot, hogy a felnőttcsapatban is helyt kellett állnom. Persze, azért volt bennem egy kis drukk, amikor szóltak, hogy beállok a Békéscsaba ellen, de egyáltalán nem izgultam túl a helyzetet.Természetesen nagyon boldog voltam, hogy megkaptam a lehetőséget! Majdnem sikerült gólt is szereznem, de egyébként is úgy éreztem, hogy jól ment a foci, élveztem a játékot, így abban bíztam, hogy legközelebb is lehetőséget kapok. Így is történt, Csákváron is csereként álltam be, aztán legutóbb a Szentlőrinc ellen már kezdő voltam.  

                                   Kállai Kevin végig a pályán volt a Szentlőrinc elleni bajnokin


- Mi a lényeges különbség az utánpótlás és a felnőttfutball között?

- A felnőtteknél intenzívebb az iram, emellett agresszívabb, keményebb a játék. De nincs ezzel semmi gond, úgy érzem, sikerült megszoknom a közeget. Most hétvégén nem lesz NB II-es fordulóm ezért az U19-es csapatban lépek pályára, de bízok bent, hogy a folytatásban is rendszeresen lehetőséget kapok a felnőttcsapatban, ezért dolgozom. Hogy mik az erősségeim? Gyors és agresszív vagyok, jó a felépítésem, jól lövök. A bal lábamat viszont még fejlesztenem kell és a fejjátékom sem az igazi. Elsősorban a széleken érzem jól magam, teljesen mindegy, hogy a jobb vagy bal oldalon kell futballoznom. Például a Szentlőrinc ellen amolyan 6-os pozícióban voltam, de elsősorban 8-asként vagy 10-esként érzem jól magam. 


- Melyek a rövid és hosszú távú terveid?

- Rövid távon szeretnék rendszeresen futballozni a Haladásban és idővel alapemberré válni. Aztán majd pár év múlva szeretnék külföldre szerződni, kedvencem az angol és a spanyol liga. Kedvenc futballistám pedig a brazil Neymar. De most a Haladásra koncentrálok és arra, hogy a csapattal minél sikeresebben szerepeljünk. Mivel fantasztikus szurkolótáborunk van, hátrányt jelent majd, hogy egy ideig biztosan zárt kapuk mögött kell futballoznunk, de ígérem: 110 százalékot adunk ki magunkból valamennyi meccsen!
 

További hírek

Megtekintés
Egy pont a Mecsekaljáról

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként.
0 0 0 2024.04.28. 20:40
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink